ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση Σάββα Ι. Σάββα για την πρόσφατη καταστροφή στο ρέμα της Εσχατιάς στο Ζεφύρι


Η πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε την Αττική πριν από λίγες ημέρες είχε, ξανά, καταστροφικές συνέπειες για το τμήμα του ρέματος της Εσχατιάς που βρίσκεται μια ανάσα από τα σπίτια της οδού Ανεξαρτησίας στο Ζεφύρι. Το προστατευτικό τοιχίο δεν άντεξε και η κατάρρευσή του φυσικά προκάλεσε σοκ στους κατοίκους της γειτονιάς, με τις εικόνες βιβλικής καταστροφής να εγείρουν -ξεκάθαρα- θέμα ασφάλειας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους!

Όπως λένε οι κάτοικοι, το πρόβλημα έχει οξυνθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Πάρνηθα, ωστόσο φαίνεται πως ούτε αυτό δεν ήταν αρκετό για να «αφυπνίσει» τους αρμοδίους. Βλέπετε, ο Δήμαρχος Φυλής εμμένει να ρίχνει το μπαλάκι στον περιφερειάρχη, ωστόσο αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι πως ο κίνδυνος και η αβεβαιότητα παραμένουν και λύσεις δεν δίνονται.


Άνδρας μαζεύει ό,τι χρήσιμο έχει κατεβάσει το ρέμα! Ακόμα μια απόδειξη της κοινωνικής εξαθλίωσης που επικρατεί...
Στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε, μαζί με κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», ο επικεφαλής Σάββας Ι. Σάββας, ο οποίος ως πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στην αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται στα έργα υποδομής, μίλησε για τους λόγους που συντέλεσαν στο καταστροφικό αυτό αποτέλεσμα:

«Η αδιαμόρφωτη κοίτη του ρέματος της εσχατιάς στο ανάντη τμήμα (σ.σ. επάνω τμήμα) είναι η αιτία της κατάρρευσης στοιχείων σκυροδέματος στην κοίτη του ποταμού. Ο τοίχος αντιστήριξης του γεωφυσικού πρανές δεν είναι κατ’ανάγκη και στοιχείο οπλισμένου σκυροδέματος διαμόρφωσης-διατομής της κοίτης του ποταμού, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της θεμελίωσης του τοιχίου αντιστήριξης, τη θραύση του και την αστοχία του.

Η λύση του προβλήματος θα πρέπει να έρθει αφού πρώτα ληφθούν υπόψιν τα υδρολογικά δεδομένα της περιοχής με πιστοποιημένες καταγραφές, έτσι ώστε οι νέες μελέτες διαμόρφωσης-διατομής να της κοίτης του ποταμού να γίνουν με τα νέα στοιχεία για να μην έχουμε νέα αστοχία…».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας