ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εκβιασμός από διεθνή ΜΜΕ: Μνημόνιο η έξοδος από ευρώ

Εκτύπωση E-mail
<>
28-04-2012 20:44:12
7
ImageΤα διεθνή ΜΜΕ απροκάλυπτα προσπαθούν να εκβιάσουν τη συνείδηση των ψηφοφόρων ώστε να τους αναγκάσουν να ψηφίσουν όπως ο διεθνής παράγοντας θα ήθελε. Πρώτη και καλύτερη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, έσπευσε να παρέμβει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας διαχωρίζοντας μάλιστα τα ελληνικά κόμματα σε «υπεύθυνα και περιθωριακά».

«Οι εκλογές είναι μια στιγμή κατά την οποία τα υπεύθυνα κόμματα πρέπει να φανούν γενναία και να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Το να καταφύγει κανείς σε περιθωριακά κόμματα που λαϊκίζουν δεν θα ήταν σοφή επιλογή από πλευράς του ελληνικού λαού» είπε.

Επικίνδυνες, χαρακτήρισε από την πλευρά του το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητής της Κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι, τις ελληνικές εκλογές: «Βλέπω κινδύνους σε πολιτικό επίπεδο» είπε και εξέφρασε το φόβο του «πως δεν θα υπάρξει μία ισχυρή πλειοψηφία που θα συνεχίσει το ισχύον οικονομικό πρόγραμμα».

Εκεί που γίνεται όμως το «μεγάλο πάρτι» είναι στον γερμανικό Τύπο. Οι Γερμανοί …φίλοι μας φαίνεται ότι ασχολούνται πιο πολύ και από εμάς τους ίδιους με τις ελληνικές εκλογές, φοβούμενοι όμως στην πραγματικότητα μήπως και τελικά χάσουν τα λεφτά τους.

«Η 6η Μαΐου ενδέχεται να αποδειχθεί μοιραία ημέρα για το ευρώ», έγραψε το γερμανικό περιοδικό Focus προσθέτοντας ότι «οι ελληνικές εκλογές, απειλούν να μετατρέψουν την προσπάθεια διάσωσης του ευρώ σε φιάσκο».

Τις γερμανικές προθέσεις καθιστά ακόμη ποιο σαφείς η Die Welt σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες».

Όπως ανέφερε στο δημοσίευμα της, η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: «Η μία είναι τρομακτική και παραπέμπει στην τήρηση των γερμανικών υπαγορεύσεων. Η άλλη είναι επίσης τρομακτική αλλά παραπέμπει στο «παίρνουμε την τύχη μας στα χέρια μας». Δηλαδή παραδέχεται η εφημερίδα ότι οι Έλληνες ή θα ψηφίσουν με γνώμωνα την ελευθερία τους ή με βάση το συμφέρον των δανειστών.

«Θα διαλυθεί στις 6 Μαΐου το ευρώ;» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Focus - Online που παρατηρεί ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία για το κοινό νόμισμα.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα που τάσσονται υπέρ του προγράμματος λιτότητας δεν έχουν πλέον την πλειοψηφία. Ακόμη και από το απόλυτο μίνιμουμ ενός ποσοστού γύρω στο 36% βρίσκονται μακριά τα δύο κόμματα, επισημαίνει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι «είναι μεγάλη η δυσαρέσκεια των Ελλήνων για τις επιβαλλόμενες περικοπές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας