ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

"Mαύρες" οι εκτιμήσεις των ξένων για Ελλάδα


Οι οικονομικοί αναλυτές διεθνώς, έχουν τελείως διαφορετική γνώμη από την ελληνική κυβέρνηση και επ'ουδενί ... ποανηγυρίζουν για την ελληνική χρεοκοπία. Οι αναλυτές του εξειδικευμένου πρακτορείου MarketWatch και την εφημερίδα Wall Street Journal τόνιζαν πως η Ελλάδα «δεν έχει βγει ακόμα από το πρόβλημα. Η συμφωνία ( bond swap) επ’ ουδενί δεν αμβλύνει τους φόβους ότι η χώρα μας μπορεί τελικώς να χρειαστεί κι ένα ακόμα, τρίτο κατά σειρά, πρόγραμμα «διάσωσης» κυρίως γιατί τα εγγενή προβλήματα της οικονομίας της, με πρώτο την έλλειψη αναπτυξιακών προοπτικών, παραμένουν άλυτα".

Μάλιστα εστιάζουν στην κρίσιμη περίοδο 2015-2020 (φαντασθείτε σε ποια χρονομηχανή που μας έριξαν οι κυβερνώντες από το 2009), λέγοντας πως τότε είναι που θα χρειαστεί η Ελλάδα νέα βοήθεια.

Ανάλογες προβλέψεις κάνουν και οι ειδικοί που σχολίασαν τις εξελίξεις στο REUTERS TV, όπου η … γενική ιδέα ήταν το ότι η «ελληνική χρεοκοπία δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς στην Ευρωζώνη».

Νωρίτερα και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις κορυφαίου οικονομολόγου, σχολίαζε πως η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η εξέλιξη του PSI+ θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος JP Morgan κάνει λόγο για «πιέσεις ρευστότητας πριν το 2014 στην Ελλάδα, και παρά το PSI». Μάλιστα υποστηρίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμένεται να αποτελέσει περισσότερο ένα μακροχρόνιο πολιτικό ζήτημα, παρά ένα βραχυχρόνιο πρόβλημα συνδεδεμένο με τις αγορές.

Εξαιρετικά επιφυλακτικός για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) εμφανίστηκε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μοχάμεντ ελ Ερίαν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως. Ο οποίος υποστηρίζει ότι παρά την συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ «το ελληνικό χρέος παραμένει αρκετά υψηλό και τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν επιλυθεί».

Για να συμπληρώσει πως «… έρχεται κι άλλη αναδιάρθρωση χρέους, κι άλλο PSI, στην επόμενη στροφή του δρόμου για την Ευρώπη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας