ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Γιατί δεν διεκδικούνται τα Δημοτικά Τέλη από το 2001 από το εργοστάσιο καύσης ιατρικών αποβλήτων που λειτουργεί στην χωματερή;

Στις 6 του Ιανουαρίου του 2011, ο κ. Μπουραϊμης, νέος Δήμαρχος τότε, είχε δώσει μια συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα...


Μεταξύ άλλων έλεγε:

"«Εμείς θα απογράψουμε και τον ΧΥΤΑ και την περιοχή του ΧΥΤΑ. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε γιατί είναι περιουσιακό στοιχείο του νέου Δήμου. Έχουμε ιδιοκτησία, δεν έχει απαλλοτριωθεί, έχουμε παλιά ενοικιοστάσια, έχουμε κάποια υποτιθέμενα αντισταθμιστικά τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία.

Αντί να μας πληρώνουν δηλαδή δημοτικά τέλη, μας πληρώνουν κάποια αντισταθμιστικά τα οποία δεν είναι κι αυτά που έπρεπε να είναι και δεν είναι και σωστά θεσμοθετημένα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μαζί με τις υπηρεσίες θα εξετάσουν το θέμα με τα δημοτικά τέλη ή δυνητική φορολογία και ότι άλλο πρέπει να εξεταστεί, αλλά το κυριότερο που θα εξετάσουμε είναι αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι. "
Αυτά τα περί Δημοτικών τελών, τα έλεγε για τον ΧΥΤΑ ...


ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Σάββας Ι. Σάββας πήγε το θέμα ένα βήμα πιο μπροστά.

Κατέθεσε απόδειξη πως το εργοστάσιο καύσης Νοσοκομειακών αποβλήτων ΔΕΝ πληρώνει δημοτικά τέλη και ζήτησε, να βρούμε γιατί δεν πληρώνει, με ποια απόφαση, και σαν Δημοτικό Συμβούλιο ενός δήμου που έχει τεράστιες ανάγκες, να βρούμε έναν τρόπο να διεκδικήσουμε και να θεσμοθετήσουμε την είσπραξη του, κόντρα στην λογική που έχει κάνει αυτόν τον χώρο ένα ξέφραγο αμπέλι.
Γιατί, από την στιγμή που το κτήριο πληρώνει ρεύμα, από την στιγμή που ΔΕΝ πληρωνόμαστε τα ανταποδοτικά, όπως θα έπρεπε, για την υποβάθμιση της περιοχής μας να μην διεκδικήσουμε και την καταβολή του Δημοτικού τέλους και μάλιστα αναδρομικά από το 2001;

Εξάλλου, όταν τα ίδια λέει στις συνεντεύξεις ο κ. Μπουραϊμης, είναι κάτι που γίνεται, αλλά όταν το λέει ο κ. Σάββας, είναι κάτι που δεν γίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας