ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τα “Verboten οι εκλογές” του Σόιμπλε δεν θα περάσουν

 

i
Rate This
Quantcast

Οι Γερμανοί τρέμουν στην ιδέα μιας κυβέρνησης Σαμαρά με αριστερή αντιπολίτευση

Κάθε όριο πολιτικής θρασύτητας ξεπέρασε χθε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας ευθέως την αναστολή της δημοκρατίας στην Ελλάδα(!) και εκβιάζοντας τη Νέα Δημοκρατία να «δεσμευτεί πλήρως» στα μέτρα του δεύτερου Μνημονίου.

Σε ένα αυταρχικό παραλήρημα χωρίς προηγούμενο στη μεταπολεμική Ιστορία της Γερμανίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάχθηκε κατά της διεξαγωγής εκλογών στην Ελλάδα τον Απρίλιο, προ του φόβου να σχηματιστεί μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση από δυνάμεις της «άκρας Αριστεράς» και της «άκρας Δεξιάς», υποδεικνύοντάς μας ως φάρμακο το ιταλικό μοντέλο:



«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα μια λύση τύπου Μόντι, αλλά, αν δεν κάνουν αυτό οι Ελληνες, τότε θα πρέπει να βρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Μετά το σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα εφαρμόσει τα μέτρα, στη συνέχεια θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι η κανονική δημοκρατική διαδικασία (sic!!) με τις επιπτώσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες(!)».

Με άλλα λόγια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μάς κάνει χάρη που ανέχεται τη Δημοκρατία στη χώρα μας (σ.σ.: μήπως και στη δική του;) θεωρώντας το συγκεκριμένο πολίτευμα έως και… επιβλαβές – για τα συμφέροντα της Γερμανίας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στην απαράδεκτη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR, ο Σόιμπλε κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν έχει δεσμευτεί με σαφήνεια στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του σχεδίου περικοπών σε περίπτωση εκλογικής της νίκης («προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αν δεν κάνω λάθος», είπε απαξιωτικά) καλώντας τη μάλιστα να μην ψαρεύει ψήφους με υπονοούμενα για χαλάρωση των σκληρών μέτρων.

Ο χερ Σόιμπλε δεν παρέλειψε να κουνήσει το δάχτυλο και στην Αριστερά, εκφράζοντας αμφιβολία «αν όλα τα ελληνικά κόμματα έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα».

Στη γραμμή Σόιμπλε κινήθηκε και το… πρότυπό του. Σε συνέντευξη στο Sky Italia, ο Μάριο Μόντι κάλεσε την Ελλάδα να μην κάνει πρόωρες εκλογές αλλά να εξαντλήσει την τετραετία με μια κυβέρνηση τεχνοκρατών σαν τη δική του, που «θα εφαρμόσει αποτελεσματικότερα τις πολιτικές εξυγίανσης».

Όλο αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που παίζει η Γερμανία με την Ελλάδα (κι όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι ποιος) θυμίζει άλλες εποχές.

Εκείνες τις περιόδους όπου οι αποικιοκράτες έκαναν ότι ήθελαν στους ιθαγενείς, καθόριζαν τις ζωές τους, έκλεβαν το παραγωγικό τους πλούτο και ενίοτε τους «καθάριζαν» κιόλας.

Καμιά φορά τους ξεγελούσαν και με κανένα καθρεφτάκι που γυαλίζει.

Όμως, οι συνεχείς απαιτήσεις της τρόικας και ειδικά η ωμή παρέμβαση στην πολιτική κατάσταση της χώρας, δεν έχει προηγούμενο. Ή μάλλον έχει, όταν η Ελλάδα ήταν και επισήμως προτεκτοράτο των Αμερικανών. Που αποφάσιζαν πότε και ποιος θα κυβερνήσει.

Οι Γερμανοί είναι φανερό ότι τρέμουν στην ιδέα των εκλογών στην Ελλάδα διότι είναι σίγουρο ότι και η νέα κυβέρνηση και η νέα αντιπολίτευση θα είναι σφόδρα αντιμνημονιακές.

Ο μεν Αντώνης Σαμαράς θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αλλάξει τους σκληρούς όρους του παιχνιδιού τα δε κόμματα της Αριστεράς θα σηκώσουν μπαϊράκι και θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο.

Βλέπει ο Σόιμπλε τις ελληνικές δημοσκοπήσεις και τρέμει στην ιδέα να πρέπει να… συνομιλήσει με την Παπαρήγα, τον Τσίπρα ή τον Κουβέλη που θα είναι αντιπολίτευση.

Τρέμει όμως και στην ιδέα να προσπαθεί να αλλάξει μυαλά στο ξεροκέφαλο καλαματιανό κεφάλι. Γι’ αυτό και η επίθεση με έμμεσο τρόπο στον πρόεδρο της ΝΔ αλλά και η σχεδόν απροκάλυπτη προτροπή να μην πάει η Ελλάδα σε εκλογές.

Μόνο «Φερμπότεν εκλογές» δε μας έχει φωνάξει η Γερμανία. Και για όσους δεν κατάλαβαν, μπορεί ο κ. Σόιμπλε να στείλει διερμηνέα (με ή χωρίς κουκούλα) να μας το εξηγήσει.

Μια κυβέρνηση…Τσολάκογλου είναι ασφαλώς πιο καλή προοπτική για το Βερολίνο που θα αισθάνεται άνετα και θα μοιράσει και μια χαρά το παντεσπάνι.

Πόσο, όμως μπορεί εν έτει 2012 μια ανεξάρτητη χώρα να δεχθεί επιβολή εκλογών όποτε το θέλει ο Σόιμπλε; Ποιος είναι ο Σόιμπλε, που λέει και ο πρόεδρος;

Σε ένα χρόνο μπορεί να μην είναι καν στη θέση του, όπως και ο Σαρκοζί σε ένα – δυο μήνες. Επομένως, πώς σχεδιάζουν το μέλλον της Ελλάδας αυτοί οι ανύπαρκτοι τοκογλύφοι;

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση από παντού που δέχεται ο Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στη Ρωσία και τις συνομιλίες του με τον Πούτιν.

Οι Ευρωπαίοι φοβούνται μήπως ο… τσάρος μπει σφήνα στη δική τους Ευρώπη.

Γι’ αυτό και η ΝΔ δέχεται συνεχείς επιθέσεις και ανοίγονται ολοένα και περισσότερα μέτωπα.

Όπως όμως είπε χθες ο Σαμαράς, το δίλημμα είναι εκλογές ή ακυβερνησία:

Το μήνυμα σαφές προς όλους:

Ο λαός πρέπει να αποφασίσει την τύχη του. Και τα φερμπότεν του Σόιμπλε δεν πρέπει να περάσουν. Αφού ο Παπαδήμος κάνει την πάπια, έσπευσε να απαντήσει στους Γερμανούς ο Παπούλιας και ο Σαμαράς.

Εδώ πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί επ’ ουδενί: Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, οι Ελληνες αποφασίζουν για την τύχη τους.

Εδώ δεν είναι Άουσβιτς όπου «η εργασία απελευθερώνει».

Εδώ είναι ένας περήφανος λαός που αποφασίζει πότε θα στηθούν κάλπες και ποιοι θα εκλεγούν.

(Antinews, μe πληροφορίες από “Ελεύθερο Τύπο”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας