ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ζ. Κλ. Γιούνκερ: Απέχουμε πολύ από μια συνολική συμφωνία, ας κλείσουμε το PSI, ως τη Δευτέρα


Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επανέλαβε σήμερα ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία την Δευτέρα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, αποκλείοντας την πιθανότητα να ζητηθούν και νέες γραπτές δεσμεύσεις από τους Έλληνες πολιτικούς.


“Είναι μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία τουλάχιστον για το PSI (το λεγόμενο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους) στη σύνοδο της Δευτέρας”, είπε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν αν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για την έγκριση του νέου σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας, που περιλαμβάνει το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και μια νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ.


Εκτός από τη συμφωνία για τη διαγραφή του χρέους, ο Γιούνκερ είπε ότι θα ήταν “φρόνιμο, συνετό και επιθυμητό να συμφωνήσουμε στο περίγραμμα του δευτέρου προγράμματος”.

Παρά τις απαιτήσεις ορισμένων χωρών της ευρωζώνης, ο Γιούνκερ είπε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει νέες δεσμεύσεις από την Αθήνα, όπως ενυπόγραφες επιστολές από τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων. “Δεν θα διαπραγματευτώ με την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά”, είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι πρέπει ακόμη να γίνει δουλειά και ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα μειώσει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως προβλεπόταν. “Βρισκόμαστε ακόμη μακριά, όμως όλες οι συζητήσεις από τώρα μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να μας οδηγούν προς αυτό το στόχο”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας