ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Οι αιρετοί ΔΕΝ ανάρτησαν το πόθεν έσχες τους...

Το δικό τους... κίνημα έφτιαξαν δήμαρχοι της χώρας, που αν και υποχρεούνται, δε δημοσιοποίησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Τι κι αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί δίνουν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες τους;

Τι κι αν ο Καλλικράτης τους υποχρεώνει να δημοσιοποιούν, σε ετήσια βάση, τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν μέσω των ιστοσελίδων του δήμου; Εκείνοι (μερικοί, όχι όλοι) βρίσκουν κάθε δικαιολογία για να μην το κάνουν...

Ορισμένοι πατούν στο γεγονός πως εκ μέρους των δήμων υπάρχει καθυστέρηση στην κατασκευή των ιστοσελίδων τους και άρα δε μπορούν να δώσουν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες τους. Άλλοι, απλά δε θέλουν...

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκου Βέλοπουλου.

Ανάμεσα στους δήμους που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των υπόχρεων είναι και ο δήμος Αθηναίων. Σε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, Θεόδωρου Λιβάνιου, με ημερομηνία αποστολής την 12.09.2011, αναφέρεται ότι μόνο ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και ακόμη 14 υπόχρεοι έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2011.

Υπάρχουν όμως και 20 αιρετοί που ήταν υποχρεωμένοι να αναρτήσουν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην ιστοσελίδα και δεν το έκαναν.

Εκτός από τον κ. Καμίνη, στη δημοσιοποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης έχουν προβεί οι αντιδήμαρχοι Αγγελική Αντωνοπούλου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Αναστάσιος Αβραντίνης, Ανδρέας Βαρελάς, Εύα Κοντοσταθάκου και Νίκος Κόκκινος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγένιος Κολλάτος, Νίκος Βαφειάδης, Φώτης Ιγνατίου, Ελένη Κατσούλη, Αθανάσιος Σπυράκος, Γιώργος Δημόπουλος, Γιώργος Μπρούλιας.

Στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων δεν έχουν αναρτήσει, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου, τη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης οι υπόχρεοι Σουλτάνα Σπυροπούλου, Άννα Φιλίνη, Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, Στυλιανός Λάμπρου, Φίλιππος Δραγούμης, Ιωάννα Γεννηματά, Μαρία Κουβέλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασιλική Τριφύλλη, Ηλίας Ψινάκης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Φώτης Προβατάς, Γιώργος Αποστολόπουλος, Χρήστος Τεντόμας, Εμμανουήλ Δανδουλάκης, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Αικατερίνη Δωρή, Ελένη Πορταλιού, Δημήτριος Κωνσταντάρας.

Στον αντίποδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, προς ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, απέστειλε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο όλοι οι υπόχρεοι έχουν αναρτήσει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Στον δήμο Φυλής, οι αιρετοί που είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης έχουν αποστείλει ερώτημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα και μέχρι την απάντησή, δεν αναρτούν τις δηλώσεις.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου δηλώνει ότι με την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου "θωρακίζεται η διαφάνεια κατά τη διοίκηση των δημοτικών πραγμάτων", ενώ η διάταξη του Καλλικράτη για τη δημοσιοποίηση με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου, "είναι ατελής ως προς τη διαδικασία", καθώς δεν διευκρινίζονται οι ειδικότεροι όροι της ανάρτησης, ο χρόνος, η διάρκεια της και οι έννομες συνέπειες από την παράλειψή της.

Μεταξύ των δήμων που ορισμένοι αιρετοί δεν ανάρτησαν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης είναι και ο δήμος Περιστερίου, αν και μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί οι δηλώσεις του δημάρχου, των αντιδημάρχων και μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Ανάμεσα στα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή υπάρχει και έγγραφο αντιδημάρχου από δήμο στη Μακεδονία που δηλώνει ότι τα περιουσιακά του στοιχεία τα έχει αποκτήσει από την εργασία του και "επειδή οι καιροί που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και η δημοσιοποίησή τους μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερους κινδύνους", εφιστά την προσοχή των αρμοδίων και τους καθιστά υπεύθυνους έναντι οποιασδήποτε βλάβης υποστεί.

Οι δήμοι Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, Αγράφων, Καρπενησίου, Ιστιαίας-Αιδηψού δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια αναφορικά με την υποχρέωση τους για τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης ενώ σημειώνεται ότι υπάρχουν και δήμοι που δεν έχουν απαντήσει παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο δήμαρχος Ορχομενού Βοιωτίας δηλώνει ότι η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί επειδή υπήρξαν καθυστερήσεις στη συλλογή των στοιχείων και επειδή ακόμη κατασκευάζεται η ιστοσελίδα. "Όταν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο", περιορίζεται να δηλώσει ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας