ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ένας χρόνος "ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - θετικός ο απολογισμός για μας, αρνητικός για την Διόκηση"

ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ:    
"Εμείς από τώρα και κάθε χρόνο, στον Κοινωνικό Απολογισμό της παράταξής μας, θα αποτυπώνουμε όλα τα βήματα-δράσεις που έχουμε υλοποιήσει, τα οποία αποτελούν πηγή δικαίωσης και έμπνευσης για τη συνέχιση της προσπάθειάς μας να συμβάλλουμε καθημερινά σε ένα καλύτερο αύριο. 
Σαν παράταξη, κρατήσαμε ενεργό ρόλο πολιτικά και αντιπολιτευτικά στις τακτικές συνεδριάσεις του Δ..Σ. Είχαμε πάντα μελετημένη παρουσία στις συνεδριάσεις με απόψεις και θέσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα Είχαμε ενεργό συμμετοχή στις επιτροπές του Δήμου.
Κάναμε πάρα πολλές επερωτήσεις, τις οποίες η Διοίκηση είτε δεν έφερνε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε ο Δήμαρχος σκοπίμως δεν απαντούσε.
Απλώσαμε το χέρι και συνεργαστήκαμε αρμονικά με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις





Η εμπειρία αυτού του χρόνου, από την δημιουργία της Παράταξης μέχρι την παρουσία μας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής ήταν πέρα για πέρα Θετική.
Όσο αφορά όμως τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων έχουμε μια σειρά από ενστάσεις.

Δεν μπορεί οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αποτελούν αφορμή επικοινωνιακών μονολόγων του δημάρχου, ο οποίος εκμεταλλευόμενος έναν αναχρονιστικό κανονισμό μιλούσε στην κυριολεξία το 80% του χρόνου της κάθε συνεδρίασης. Αντίθετα με τους συμβούλους της συμπολίτευσης που ''δεν ένιωθαν την ανάγκη να πουν τίποτα'' (ακόμα και όταν κατείχαν κάποιο αξίωμα) παρά μόνο "να ψηφίσουν να τελειώνουμε….."

Οι επερωτήσεις της αντιπολίτευσης δεν ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά σε πολύ μικρό ποσοστό, και πιθανόν με κριτήριο το αν η δημοτική αρχή μπορούσε και ήθελε να απαντήσει. 

Οι επιτροπές που έφτιαξε το Δημοτικό Συμβούλιο δεν λειτούργησαν παρά μόνο περιστασιακά. 
Η αντιμετώπιση στις λιγοστές συνεδριάσεις των επιτροπών ήταν της λογικής «Άντε να τελειώνουμε…»

Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.τα θέματα ερχόταν χωρίς καμία ιεράρχηση, τα σημαντικά θέματα χαμένα μέσα σε δεκάδες θέματα ρουτίνας. Το αποτέλεσμα ήταν να μην συζητούνται όπως πρέπει τα σοβαρά θέματα όπως η παραβατικότητα και η χωματερή  αφού «κρύβονταν» μέσα στα θέματα ρουτίνας.
Αλλά και όταν παίρναμε αποφάσεις η Διοίκηση "ποιούσε την νήσσαν" και αυτές οι αποφάσεις μείναν ανεκτέλεστες. 

Η αντιπολίτευση αντιμετωπιζόταν από τη δημοτική αρχή σαν «de facto απέναντι», με συνέπεια την εκ προοιμίου απόρριψή κάθε πρότασης της, και με μια λογική «… πείτε ότι θέλετε είναι περιττό, εμείς έχουμε την πλειοψηφία, εμάς ψήφισε ο λαός…».

Στην πρόταση μας για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων στο διαδίκτυο, αν και μεταδίδαμε με δικά μας έξοδα επί 9 μήνες, πέρασε στο τελευταίο Δ.Σ. απόφαση με την στήριξη του ΚΚΕ πως: " θα σας φέρω «ζωντανή» την τηλεόραση του ΞΕΝΙΟΥ"(!!!!!). Ας φροντίσουν καλύτερα πριν, να εξοφλήσουν τους εργαζόμενους, να λειτουργήσει το πολύπαθο ραδιόφωνο που σιωπά 9-10 μήνες τώρα που είναι διοίκηση ο κ. Μπουραϊμης και μετά συζητάμε οτιδήποτε."

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στα μέλη της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ"  στην Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου σε μια φιλική συνάντηση,  όπου με αφορμή του ενός έτους της Παράταξης ''ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ'' έκανε απολογισμό για τα πεπραγμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας