ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος θέλει τη χωματερή στο Δήμο Φυλής;

Του Χρήστου Μουζακίτη
 
Επειδή εκλογές πλησιάζουν και ήρθε η ώρα όλοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο, τώρα θα πρέπει να γίνει πιο καθαρή από ποτέ όχι μόνο η θέση του καθενός, αλλά και η στάση που κράτησε όλον αυτόν τον καιρό που πέρασε. Διότι πλέον, ζούμε στο αποκορύφωμα του παραλογισμού. Να υπομένουμε τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς να προσπαθούν να μας πείσουν πώς θα διαχειριστούν σωστά το πρόβλημα που εν τέλει οι ίδιοι δημιούργησαν.
 
Αποκορύφωμα των πλείστων προβλημάτων του δήμου μας, δεν είναι άλλο από αυτό της χωματερής. Της χωματερής που όπως αποδείχθηκε δεν είναι μόνο των Άνω Λιοσίων, της Φυλής, της Αθήνας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.  
 
Μια χωματερή που ενσωματώνει όλο το πελατειακό «ιδεώδες» του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Εκείνου που πληρώνει και κάνει ό,τι θέλει. Εκείνου που στο βωμό των χρημάτων θυσιάζονται τα ιδανικά, οι αρχές, οι ζωές και το μέλλον των παιδιών μας. Εκείνων που δεν μπορούν να απαλλαγούν από τις ξεπερασμένες πια κομματικές αγκυλώσεις, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με σκοτεινούς γόρδιους δεσμούς. Εκείνων που τελικά οι ενέργειές τους είτε από ασχετοσύνη είτε από άλλα συμφέροντα οδηγούν τον τόπο στη καταστροφή.
Και για να εξηγήσουμε, γιατί με τις τωρινές διοικήσεις τα σκουπίδια δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τον Δήμο Φυλής, κάθε άλλο μάλιστα, ας δούμε τις ενέργειες του κ. Μπουραΐμη κατά την διάρκεια της θητείας του, στο θέμα της χωματερής.  
 
Στη παρούσα χρονική φάση υπάρχει στο Ελληνικό κράτος σε ισχύ ο νόμος 3164/2003 (ο λεγόμενος περιφερειακός σχεδιασμός), με τον οποίο χωροθετούνται εγκαταστάσεις απορριμμάτων στο Δήμο μας, που διαχειρίζονται το 85% των απορριμμάτων όλης της Αθήνας (το υπόλοιπο 15% σε Κερατέα και Γραμματικό). Δηλαδή όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο σκουπίδια για τον Δήμο αλλά ανοίγει άλλο , καινούργιο και ίσως πιο οδυνηρό από ποτέ.
 
Και τι έκανε ο κ. Μπουραΐμης;
 
Με δελτίο τύπου  (η επιστολή βρίσκεται στο site του δήμου) προς τον τότε πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν η κυβέρνηση επιθυμεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό της διαχείρισης απορριμμάτων από την υλοποίηση των ακόλουθων σημείων:
Άμεση εκτέλεση όλων των έργων που προβλέπονται για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού!!! Πλην της δημιουργίας των Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων θα πρέπει να υλοποιηθούν τάχιστα όλοι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης και η ανακύκλωση στην πηγή’.
Δηλαδή με απλά λόγια, ζητά να γίνουν όλα εργοστάσια που προβλέπεται να διαχειρίζονται για τουλάχιστον άλλα 27 χρόνια τα σκουπίδια όλης της Αθήνας.
 
Πώς να φύγουν λοιπόν τα σκουπίδια από τη περιοχή όταν ο ίδιος ο δήμαρχος απαιτεί την υλοποίηση της καταστροφής της;
 
Αυτά για να τοποθετούνται τα πράγματα στη θέση τους.              
Χρήστος Μουζακίτης
Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας