ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τους… πρόλαβαν οι εξελίξεις! - Από "σπόντα" αποφεύχθηκε νέα... γκάφα της διοίκησης!


Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που «φωνάζαμε» για τις άστοχες σκέψεις παραχώρησης του δικτύου ύδρευσης. Σκέψεις τις οποίες έκανε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Μπουραΐμης, σε μια προσπάθεια να «σβήσει» τα (άνω των 35 εκατ. ευρώ) χρέη του Δήμου, επιδιώκοντας να «ξεπουλήσει» το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε -ευτυχώς- και προσφάτως προέκυψε η απόφαση να χαριστούν τα χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ. Βέβαια, αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, το βάρος θα πέσει και πάλι στους φορολογούμενους, αφού τα μέτρα των τροϊκανών εν προκειμένω μπορεί να «ξεπλένουν» τις αμαρτίες της αυτοδιοίκησης, όμως επί της ουσίας αποτελούν συνέχεια της εξοντωτικής μνημονιακής πολιτικής που έχει «γονατίσει» την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αφού τα χρέη (που ξεπερνούν τα 220 εκατ. ευρώ) απλά θα μετακυλιστούν στις πιστώσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών!

Σε κάθε περίπτωση, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» μέσω του επικεφαλής Σάββα Σάββα, αλλά και της Φωτεινή Γιαννοπούλου και του Βαγγέλη Βάθη, είχε ασκήσει ιδιαίτερη πίεση, καταθέτοντας μεταξύ άλλων προ ημερησίας διάταξης σχετικές ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο η διοίκηση να οδηγηθεί σε ακόμη ένα σοβαρό ολίσθημα, το οποίο θα «κόλλαγε» σε αυτά που τόσα χρόνια γίνονταν στην περιοχή μας: Όργιο κακοδιαχείρισης, προκλητική αδιαφορία και ανευθυνότητα των πρώην και νυν διοικήσεων, είχαν ως αποτέλεσμα ο Δήμος Φυλής να κρατά μια θλιβερή πρωτιά, αφού σε σύνολο 62 Δήμων σε ολόκληρη τη χώρα, χρωστάμε τα περισσότερα από όλους στην ΕΥΔΑΠ, με οφειλές που «αγγίζουν» τα 27,8 εκατ. ευρώ!

Μια κατάσταση τραγική, αλλά πλήρως ενδεικτική της σημερινής πραγματικότητας στο Δήμο Φυλής. Μια κατάσταση που δεν περιλαμβάνει μόνο υπέρογκα έξοδα -απόρροια της αλόγιστης σπατάλης- αλλά επιβαρύνεται από πλήρη αδυναμία εκπλήρωσης των βασικών υποχρεώσεων του Δήμου (πληρωμές εργαζομένων) και ολοκληρώνεται με την εγκληματική αδιαφορία σε ζητήματα μείζονος σημασίας για τον τόπο (χωματερή, παραβατικότητα).

Πλέον το ποτάμι για τη διοίκηση Μπουραΐμη δεν γυρίζει πίσω, η αγανάκτηση του κόσμου για την αποτυχημένη πρώτη εμπειρία στην μετά-Καλλικράτη εποχή είναι διάχυτη και η απερχόμενη διοίκηση μοιάζει πιο αδύναμη από ποτέ, έχοντας αποτύχει στην πράξη να εφαρμόσει αυτά που… κάποτε έταζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας