ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα του Σάββα Ι. Σάββα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Όλοι θα επιθυμούσαμε τα λόγια μας εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς να ήταν πιο αισιόδοξα. Πιο χαρούμενα, πιο εύθυμα. Όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι αδυσώπητη, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μαθητές που θα καθίσουν στα θρανία την περίοδο 2013-14, δεν θα βρουν μπροστά τους ένα δρόμο με στρωμένο με ροδοπέταλα, καθώς τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει πριν ακόμα πριν τα αυτά τα παιδιά περάσουν το κατώφλι της σχολικής πόρτας.

Εδώ και λίγες ημέρες ενημερωθήκαμε για τις επικείμενες απεργίες που ετοιμάζουν οι καθηγητές, αμέσως μετά τον αγιασμό. Και η λογική (του παραλόγου) λέει πως μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες, κάτι που σημαίνει πως οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν επιπρόσθετα προβλήματα. Εν μέσω κρίσης και οικονομικής ανέχειας, οι γονείς θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά στο φροντιστήριο, γεγονός που θα επιβαρύνει περαιτέρω τον ήδη φορτωμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Και αυτό, για τα νοικοκυριά που μπορούν -ακόμα και δύσκολα- να ανταπεξέλθουν, καθώς για αυτούς που δεν αντέχουν, η κατάσταση είναι δραματική, με τις ανισότητες που «γεννιούνται» να είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτες.

Σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, τα παιδιά θα πρέπει να δείξουν μεγάλα κουράγια. Καρδιά, πάθος και πείσμα, για να αποδείξουν σε όλους εμάς τους μεγαλύτερους πως ακόμα και έτσι μπορούν να τα καταφέρουν. Ειδικότερα για όσους φέτος θα κληθούν στο τέλος της χρονιάς να διαγωνιστούν σε επίπεδο πανελληνίων εξετάσεων, εύχομαι να καταφέρουν να αντλήσουν δύναμη για να πετύχουν τους στόχους τους και να δώσουν μια αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που με τις πολιτικές τους έχουν θέσει το αγαθό της δημόσιας παιδείας εν αμφιβόλω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας