ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Καμία… έκπληξη για τους εργαζομένους του «Ξένιου» από τη διοίκηση! (video)

Τις ημέρες που προηγήθηκαν, αλλά και ακολούθησαν, την πρόσκληση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, είδαμε, ακούσαμε και αφουγκραστήκαμε τα συναισθήματα των ανθρώπων που με τόσο αγωνία αναμένουν τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του «Ξένιου»: Άνθρωποι που παραμένουν εδώ και 3,5 χρόνια σε καθεστώς ομηρίας και εργαζόμενοι που αγωνιούν για το αν τελικά θα καταφέρουν ποτέ να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει η διοίκηση να τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα, είχαν ξεκάθαρα μια δυσάρεστη αντίληψη στο μυαλό τους, αναφορικά με τα όσα θα άκουγαν από τον Δήμαρχο, κάτι που φάνηκε και από τις χιουμοριστικές τους αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Και φυσικά, δεν έπεσαν έξω, αφού τα λεγόμενα του κ. Μπουραΐμη δεν εξέπληξαν κανέναν και για ακόμη μια φορά φάνηκε πως, απλά, δίνεται συνέχεια στον εμπαιγμό αυτών των ανθρώπων.

Η γνωστή και πάγια τακτική, δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί αυτή τη φορά: Τα τραγικά λάθη της διοίκησης, να κρύβονται πίσω από άστοχες επιθέσεις στην αντιπολίτευση! Βέβαια, ο κόμπος έχει φθάσει εδώ και καιρό στο χτένι και ειδικά για τους εργαζόμενους του «Ξένιου» που βρέθηκαν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δημαρχείου των Άνω Λιοσίων, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Η διοίκηση εξάλλου φρόντισε να εκτεθεί μόνη της, μην μπορώντας σε καμία περίπτωση να ικανοποιήσει τις προφανείς απαιτήσεις αυτών των ανθρώπων, οι οποίες εκφράστηκαν από τον επικεφαλή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» Σάββα Σάββα, ο οποίος ζήτησε:

1) Το πόρισμα του σώματος ελεγκτών, έτσι ώστε να αποκτήσουμε σαφή εικόνα για την κατάσταση στον «Ξένιο».

2) Την προσκόμιση βεβαιωμένων καταστάσεων, προκειμένου να μάθουμε επιτέλους ποιοι δουλεύουν στον «Ξένιο» και ποιοι όχι!

3) Να αναγνωστεί αναλυτικά η πρόταση Νικητάκη και τα ονόματα των εργαζομένων που συμφώνησαν και διαφώνησαν με τον συμβιβασμό.

Αλήθεια, τι από τα παραπάνω φαντάζει τραβηγμένο, εκτός νομιμότητας ή αδύνατο να πραγματοποιηθεί; Δυστυχώς για κάποιους, τα ψέματα είναι πλέον φανερά, και όσοι θέλουν να πιστεύουν πως η ανεξάρτητη παράταξη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» θα ταχθεί στο πλευρό των συμφερόντων, γυρνώντας την πλάτη στους εργαζομένους, πλανώνται πλάνην οικτράν.


Χειροκροτήματα εργαζομένων!

Παρά την δικαιολογημένη ένταση που υπήρχε στην αίθουσα, οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Σάββα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, λίγο πριν ο επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ολοκληρώσει την τοποθέτησή του. Μια αυθόρμητη κίνηση που από ότι φάνηκε… δεν άρεσε καθόλου στον Δήμαρχο, ο οποίος σπασμωδικά κατέφυγε στην προσφιλή τακτική του, σπεύδοντας να κατηγορήσει την αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι… ψεύδεται!

Ψεύδεται, γιατί εκφράζει τα όσα έχουν στο μυαλό και στα χείλη τους οι εργαζόμενοι-όμηροι!

Ψεύδεται, γιατί ζητά επιτέλους εφαρμογή της νομιμότητας και πλήρη διαφάνεια!

Ψεύδεται, γιατί λέει «όχι» στα συμφέροντα που εδώ και χρόνια λυμαίνονται τον τόπο!

Ψεύδεται, την ώρα που άλλοι εικάζουν ότι μπορεί το ραδιόφωνο να λειτουργήσει ξανά, δήλωση που προκάλεσε το γέλιο των εργαζομένων!

Τελικά… το ποιος ψεύδεται, φαίνεται να είναι ξεκάθαρο σε όλους. Η «φαρσοκωμωδία» (όπως πολλοί χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο Δ.Σ. και ενδεχομένως όχι άδικα) έλαβε τέλος και μέχρι… την επόμενη φορά, ο κόσμος θα συνεχίσει να ενημερώνεται λεπτομερειακώς, έστω κι αν κάποιοι επιθυμούν να εξαλείψουν ακόμα και αυτό. Σε ότι αφορά τον Ξένιο, οι εργαζόμενοι έφυγαν ουσιαστικά με «άδεια χέρια», γεγονός που δικαίωσε πλήρως όλα αυτά που περίμεναν τις τελευταίες ημέρες.

Υ.Γ. Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει (Οκτώβρης του 2012) από τότε που ο κ. Μπουραΐμης δεσμευόταν για το «πέρασμα» όλων των εργαζομένων του «Ξένιου» στο δήμο. Τότε η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» μέσω του Σάββα Σάββα είχε εκφράσει τις αμφιβολίες της για το ζήτημα, για να λάβει ειρωνικά σχόλια για την απόφαση να καταψηφίσει την έγκριση προκαταβολής προς τους εκκαθαριστές. Τώρα το καλοκαίρι του 2013, ο Σάββας Σάββας (δυστυχώς) δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να παραμένουν στους δρόμους. Αλήθεια, κ. Μπουραΐμη, τελικά… ποιος οφείλει συγγνώμη;


Η τοποθέτηση του Σάββα Σάββα για το θέμα του «Ξένιου»:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας