ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

«Ο δήμος μας να κρατήσει την αξιοπρέπειά του»

Άρθρο του Νικολάου Καμπόλη

Πέμπτος χρόνος ύφεσης, δεύτερος χρόνος οριζοντίων, καθέτων ή… όπως αλλιώς το έχουν περιγράψει οι σωτήρες της χώρας, περικοπών. Οι σωτήρες της χώρας διαλαλούν πως θα τη σώσουν, μόνο που μέχρι τότε θα υπάρχουν ελάχιστοι Έλληνες να κατοικούν σε αυτήν! Ελάχιστοι Έλληνες που θα μπορέσουν να δουν την περίφημη ανάπτυξη. Την ανάπτυξη των 300 και 400 ευρώ το μηνά!

Μισθοί εξαθλίωσης, καταστάσεις που διαλύουν την μεσαία τάξη και όμως η κατάσταση οδεύει προς το χειρότερο. Μέσα σε όλα αυτά έρχονται και οι απολύσεις - κινητικότητα στο δημόσιο! Κατάργηση θεσμών και θέσεων εργασίας όπως η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες σε μια νύχτα. Και παράλληλα προκύπτει και το ερώτημα σχολικοί φύλακες ή νοσοκόμοι, εντός των λοιπών έξωθεν (γερμανικών) εντολών!

 Η κατάργηση θεσμών και υπηρεσιών δεν είναι λύση, όπως δεν είναι λύση να αναγκάζεις τον εκάστοτε δήμο να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του (και κατ’επέκταση τους δημότες του) με έξοδα για ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, κάτι που θα γίνει για την ασφάλεια των δημοτών, της δημοτικής περιουσίας και των σχολικών συγκροτημάτων, ειδικά στην περιοχή μας που η παραβατικότητα φτάνει στα ύψη...

Πως θα μπορεί ένας δήμαρχος ή ένα δημοτικό συμβούλιο σε τέτοιες εποχές να επιβαρύνει τους δημότες του και όχι να τους βοηθήσει με μείωση κάποιων τελών που χρεώνονται αυτοί; Πως θα το κάνεις αυτό, σε μια περιοχή που εκτός από την χωματερή -η όποια διαλύει και χτυπάει την κάθε οικογένεια με τις θανατηφόρες επιδράσεις της- έχει στο παρελθόν χτυπηθεί από το σεισμό και το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχει δάνεια για να φτιάξει το σπιτικό του που έπεσε, την ίδια ώρα που οι κοινωνικές παροχές της πολιτείας είναι μηδαμινές;

Επιβάλλεται ο δήμος μας να κρατήσει την αξιοπρέπειά του.

Επιβάλλεται ο δήμος που διατηρεί εντός των συνόρων του την χωματερή εδώ και 40 χρόνια, όχι να απολύσει προσωπικό, αλλά να προσλάβει.

Αυτό είναι το αυτονόητο και το δίκαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας