ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Μπόχα και δυσωδία! – Δυστυχώς… δεν είναι μόνο τα σκουπίδια που «βρωμάνε» στη Φυλή!Στην Ελλάδα της οικονομικής εξαθλίωσης, των κακουχιών και της κοινωνικής αποσταθεροποίησης, θα περιμέναμε πως οι εντός συνόρων πολιτικές δυνάμεις και οι άνθρωποι που έχουν επωμιστεί στους ώμους τους το βάρος της αναδόμησης της χώρας θα είχαν τη διάθεση και το σθένος να αντιμετωπίσουν στα ίσια τα κακώς κείμενα και θα κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια τα επιλύσουν τα σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον λαό.

Όμως διαψευστήκαμε, αντικρίσαμε για ακόμη μια φορά την ωμή πραγματικότητα που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με τίποτα από τα παραπάνω. Και ειδικά για εμάς, τους κατοίκους του Δήμου Φυλής η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε κάποιους που, δίχως ίχνος σεβασμού, παίζουν με τις ζωές μας και μετονομάζουν τον ουσιαστικό επερχόμενο θάνατο της περιοχής μας, σε… νίκη κόντρα στα συμφέροντα!

 Όταν όμως αυτά τα συμφέροντα πλήττουν άμεσα το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, όταν η μυρωδιά των σκουπιδιών δυναστεύει τα βράδια μας και μας «φυλακίζει» σπίτια μας, την ώρα που κάποιοι άλλοι θριαμβολογούν για τις «νίκες» τους, τότε το ποτήρι ξεχειλίζει.

«Μουδιάσαμε» στο άκουσμα των λεγομένων του κ. Σγουρού μετά την απόφαση του ΣΤΕ (που απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης των Δήμων Φυλής και Μαραθώνα που αντιδρούσαν στην κατασκευή των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ). Με το ζόρι κάποιοι θέλουν να μας κάνουν από θύματα… θύτες, αλλά το άσπρο δεν γίνεται μαύρο, όσους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς κι αν θέσουν σε εφαρμογή.

Αηδιάσαμε όταν ακούσαμε να γίνεται λόγος για «Κασσάνδρες» που απλά αντιδρούν στη δημιουργία… κάτι νέου. Ναι, «Κασσάνδρες»! Τέτοιες είναι βάσει των λεγομένων του κυρίου Σγουρού οι άνθρωποι που αγωνιούν για το μέλλον τους και αντιδρούν στην πλήρη υποθήκευσή του από τους γνωστούς-άγνωστους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Απηυδήσαμε όταν ακούσαμε για «προσχηματικά επιχειρήματα». Ναι είναι ο ίδιος που πριν από λίγους μήνες είχε κάνει λόγο για «επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους». Επειδή κάποιοι, κάποτε (ίσως όχι και τόσο μακριά χρονικά…), αποφάσισαν να «δουλέψουν» με τα σκουπίδια και να δημιουργήσουν πελατειακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους (σε μια μικρογραφία ολόκληρου του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα ας μην το ξεχνάμε) πρέπει εμείς τώρα να συνεχίζουμε να υφιστάμεθα τη διάλυση της ζωής μας.

Εξοργιστήκαμε, όταν ακούσαμε για τη… μάχη που δίνουν για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Αττικής! Ποιοι; Αυτοί που εδώ και χρόνια δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που οι ίδιοι υποτίθεται ότι προστατεύουν;

«Παγώσαμε» όταν ακούσαμε να λένε για «κερδισμένες μάχες» και «πολέμους» και αναρωτηθήκαμε: Ποιοι είναι οι αντίπαλοι; Ο λαός που 50 χρόνια τώρα πεθαίνει από τις αρρώστιες που μοιράζονται από τη χωματερή;

Αγανακτήσαμε όταν ακούσαμε να προτάσσεται η διαφάνεια και η νομιμότητα. Όλα μονόπλευρα και διανθισμένα με τους απαραίτητους λαϊκίστικους τόνους! Για ποια νομιμότητα μιλάτε; Δεν γνωρίζετε ότι μετά από μισό αιώνα η νομιμότητα, η διαφάνεια και πάνω από όλα η ανάγκη για σεβασμό στο περιβάλλον προστάζουν άμεση απομάκρυνση του ΧΥΤΑ από το Δήμο Φυλής και όχι δικαστικές «νίκες» που βάζουν «ταφόπλακα» στην κορεσμένη από το σκουπίδι γη μας;;

Όχι όμως, ο «πόλεμος» δεν έχει χαθεί ούτε για εμάς και θα το φωνάζουμε μέχρι τέλους. Μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και με μια φωνή να αναγκάσουμε όλους αυτούς να δουν την πραγματικότητα όπως έχει.

Δεν θέλουμε ούτε μισό σκουπίδι, ούτε ένα νέο εργοστάσιο καύσης, απαιτούμε μετά από μισό αιώνα η χωματερή σε Λιόσια και Φυλή να λάβει τέλος και στη θέση της να φυτευτούν δέντρα!  Και να είστε σίγουροι ότι θα το καταφέρουμε.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» εδώ και καιρό «φωνάζει»: Τόσο ο επικεφαλής Σάββας Σάββας αλλά και όλα τα μέλη της παράταξης έχουν επισημάνει τους κινδύνους για τον τόπο μας, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική: Πρέπει όλοι μας να συμπορευθούμε και να προσπαθήσουμε να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο δημότη, καταδεικνύοντας το μεγάλο έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας. Δεν είναι εύκολη αποστολή και αυτό το γνωρίζουμε, καθώς τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος πολλές φορές αποτελούν εμπόδιο για την απαραίτητη συστράτευση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Δήμου Φυλής αποδεικνύει συνεχώς την αδυναμία της. Παραμένει θεατής των γεγονότων, πλήρως αποσβολωμένη και πολλές φορές με κυνικές παραδοχές ανικανότητας.

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τους λάθος χειρισμούς της διοίκησης Μπουραΐμη στο θέμα της χωματερής, όμως το αποτέλεσμα μένει ίδιο. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε πως ηθελημένα οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις ζωές μας αδιαφορούν εγκληματικά, όμως πολλοί είναι αυτοί που πλέον έχουν αρχίσει και πιστεύουν κάτι τέτοιο, πράγμα λογικό αν αναλογιστούμε πως οι απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου και την οριστική απομάκρυνση της χωματερής και των καταστροφικών εργοστασίων καύσης, σε καμία περίπτωση δεν έχουν γίνει.

Παρά την αδυναμία της διοίκησης Μπουραΐμη όμως, εμείς δεν θα το βάλλουμε κάτω. Όλοι οι ενεργοί δημότες της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» έχοντας συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμένη στρατηγική, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερνικήσουμε τη διοικητική ανυπαρξία και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, διεκδικώντας μέχρι τέλους το αύριο που μας αξίζει. Χωρίς τα σκουπίδια της χωματερής, χωρίς τα καρκινογόνα εργοστάσια καύσης. Αφού δεν μπορεί κανείς άλλος, θα είμαστε εμείς που θα βγούμε, σύντομα, μπροστά με κινήσεις που θα αναγκάσουν ακόμα και τους φαινομενικά ανίκητους να μαγκωθούν. Η μάχη κόντρα στον σύγχρονο Γολιάθ δεν είναι εύκολη, αλλά αν είναι να πέσουμε, τουλάχιστον να το κάνουμε με το κεφάλι ψηλά και όχι «κρυμμένοι» πίσω από «ωμές» παραδοχές ανικανότητας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας