ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

"Φταίνε οι ανίκανες ελληνικές κυβερνήσεις"!

Εκτύπωση E-mail
<>
11
Image
«Μη ρωτάτε εμάς τι περιθώρια έχει η Ελλάδα, αλλά τους ίδιους τους Ελληνες. Αυτοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποια είναι η κατάστασή τους και τι θα κάνουν για να την αλλάξουν... Δεν φταίει το γερμανικό Κοινοβούλιο για το ότι η Ελλάδα δεν είχε τόσο καιρό αποτελεσματική κυβέρνηση», ήταν τα λόγια του γερμανού υπουργού Οικονομικών από το Βερολίνο που δίνουν μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.
Ο ίδιος άφησε πάντως ανοικτό ένα μικρό παράθυρο για αλλαγές στο Μνημόνιο. «Καλέσαμε την τρόικα να εξετάσει την κατάσταση της χώρας και όταν θα έχουμε τους αριθμούς θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας», είπε τονίζοντας ωστόσο ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ασυνήθιστα δύσκολη κατάσταση».

Οταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη παρακράτηση του ενός δισ. ευρώ από τη δόση, διέψευσε έμμεσα υπουργούς δύο προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων που είχαν πει ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιούνταν για φάρμακα και άλλες ανάγκες, λέγοντας ότι το ποσό αυτό ήταν συνεισφορά της Αθήνας στο ευρωπαϊκό ταμείο ESM. «Οι υπεύθυνοι της χώρας πρέπει... να στήσουν μια ανταγωνιστική οικονομία, μια ορθολογική διοίκηση και ένα αποτελεσματικό κράτος δικαίου», είπε τονίζοντας -για πολλοστή φορά- την ανάγκη αύξησης της αποτελεσματικότητας των φορολογικών μηχανισμών.

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να πάψουμε να αναζητούμε άλλοθι στην αδιαλλαξία της ΜΕΡΚΕΛ και επιτέλους να κάνουμε την δουλειά μας σαν κράτος. Μείωση των κρατικών δαπανών τώρα!!! Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη απολύσεις η μείωση μισθών και συντάξεων. Υπάρχουν κονδύλια στους Εθνικούς Λογαριασμούς της χώρας που μπορεί και πρέπει να μειωθούν. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό. Φυσικά οι Δημαγωγικές κορώνες πρέπει να σταματήσουν και να αντικατασταθούν με σοβαρή κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας