ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Reuters: "Η θεαματική αποτυχία Ελλήνων & Ιταλών πολιτικών"

Εκτύπωση E-mail
<>
To διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάνει αυστηρή μνεία στην ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα τόσο των Ελλήνων όσο και των Ιταλών πολιτικών, που οδήγησαν τις χώρες τους στο γκρεμό...

Το τεράστιο κενό στην ελληνική πολιτική εν μέσω της σοβαρότερης κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της χώρας και η απομάκρυνση των ιταλικών κομμάτων από την πολιτική λιτότητα του Μόντι υπογραμμίζουν το διαχρονικό πρόβλημα αυτού που το Reuters χαρακτηρίζει «θεαματική αποτυχία» των Ελλήνων και των Ιταλών πολιτικών.

«Οι πολιτικοί στην Αθήνα έχουν ξοδέψει τον περισσότερο χρόνο έπειτα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου φιλονικώντας δριμύτατα αντί να βρίσκουν μία έξοδο από το απειλητικό αδιέξοδο, υποχρεώνοντας τη χώρα σε νέες και απρόβλεπτες εκλογές.


Μολονότι τα σύννεφα πυκνώνουν επικίνδυνα πάνω από την Ελλάδα ακόμα και τώρα οι πολιτικοί επιδεικνύουν μικρή ροπή προς το να εξηγήσουν ότι οι επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου θα είναι μία βαριά επιλογή μεταξύ της παραμονής στο ευρώ και της εξόδου.


Στην Ιταλία, η πραγματικότητα δεν είναι πολύ καλύτερη. Πριν από λίγους μήνες, ο ιταλικός πολιτικός κόσμος, «ηγούμενος από τον σκανδαλοβουτηγμένο πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση [...] και παρέδωσε τη χώρα στον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι για να σώσει την κατάσταση.


Όλα τα μεγάλα κόμματα της Ιταλίας είναι σημαδεμένα από μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς, με πρώτη την Λέγκα του Βορρά, που κατηγορείται για εντυπωσιακές παρανομίες στη χρηματοδότησή της.

Στον απόηχο των προβλημάτων που βιώνουν οι δύο χώρες, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έχει στραφεί σε κόμματα διαμαρτυρίας.«Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι και στις δύο χώρες οι παραδοσιακοί πολιτικοί επιτέλους υποφέρουν από την οργή των πληθυσμών που, έως τώρα, τους ψήφιζαν με ικανοποίηση, καθώς η οικονομική κρίση προκαλεί βαθιά βάσανα για τους κοινούς ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας