ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ρίτσαρντ Πάρκερ: «Ο Παπανδρέου είχε εξετάσει το ενδεχόμενο επιστροφής στη Δραχμή»

Εκτύπωση E-mail
<>
14-05-2012 19:46:12
ImageΤο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είχε εξετάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του Έλληνα πρωθυπουργού Ρίτσαρντ Πάρκερ. Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής Οικονομικών του πανεπιστημίου του Χαρβαρντ μια τέτοια κίνηση δεν είχε κριθεί οικονομικά επωφελής με αποτέλεσμα να απορριφθεί.
«Συζητήσαμε τα πάντα και όλες οι επιλογές ήταν στο τραπέζι. Το ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη είχε εξεταστεί σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός καθηγητής. Η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή είχε προσκαλέσει οικονομολόγους με εμπειρία από επιστροφή μιας χώρας σε εθνικό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών από την Αργεντινή.
Το συμπέρασμα ήταν ότι η Ελλάδα δεν θα είχε όφελος από μία ανάλογη κίνηση. Ο Ρίτσαρντ Πάρκερ εκτίμησε επίσης ότι τα οφέλη της επιστροφής στη δραχμή υπερεκτιμώνται από ορισμένους αναλυτές. Σημείωσε ότι οι δύο βασικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός και η ναυτιλία δε θα ωφελούνταν τόσο πολύ από την υποτίμηση του νομίσματος όσο ελπίζουν ορισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας