ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Άρχισαν οι απειλές των πιστωτών μας για την καταβολή των δόσεων

Εκτύπωση E-mail
<>
10-05-2012 10:33:51
ImageΆρχισαν οι απειλές των πιστωτών μας για την καταβολή των δόσεων σε σχέση με την τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης διαβουλεύθηκαν σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, ενώ την ίδια στιγμή κοινοτικοί αξιωματούχοι, εγκαταλείποντας την τακτική της αναμονής πέρασαν σε φάση αυστηρών προειδοποιήσεων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, η Ελλάδα πρόκειται να έχει ένα «καυτό καλοκαίρι», ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα λαμβάνει σημαντικά δάνεια υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων, ενώ φρόντισε να προειδοποιήσει ότι χωρίς εφαρμογή του προγράμματος δεν πρόκειται να δοθούν άλλα χρήματα.
Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κάνοντας λόγο για «πολύ αρνητικές συνέπειες» εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Επανέλαβε ότι οι εταίροι θα στηρίξουν την Ελλάδα με επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας