ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Άρχισε και η εγχώρια τρομοκρατία: "Λεφτά μέχρι τέλος Ιουνίου"!

Εκτύπωση E-mail
<>
08-05-2012 09:18:14
2Το Υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει ήδη να διαρρέει -με τη γνωστή τακτική δημιουργίας απειλητικού κλίματος- μέσω στελεχών του ότι τα οικονομικά όρια αντοχής της χώρας μας στενεύουν διαρκώς, με τη ρευστότητα να επαρκεί μόλις μέχρι τα μέσα Ιουνίου!
"Αν δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί την επόμενη δόση με την τρόικα και αν το κράτος δεν έχει τις προβλεπόμενες μηνιαίες ταμειακές ροές, τότε ενδέχεται να έχουμε πρόβλημα ρευστότητας από το τέλος Ιουνίου και μετά". Αυτό δήλωσε στο Reuters παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνοντας κατά 15 ημέρες τα όρια αντοχής του Δημοσίου σε σύγκριση με την αναφορά στελέχους του Γενικού Λογιστηρίου που είπε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η ρευστότητα του Δημοσίου επαρκεί ως τα μέσα Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση, τα αποθέματα επαρκούν μόνο αν οι Βρυξέλλες τηρήσουν τη δέσμευση τους για καταβολή της επόμενης δόσης του μηχανισμού στήριξης, ύψους 5,3 δισ. ευρώ, η οποία έχει ήδη προγραμματισθεί για τις 10 Μαΐου. Μέσα στον Μάιο πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα 4,45 δισ. ευρώ.
Σήμερα Τρίτη το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων (εξάμηνης διάρκειας) και ύψους 1 δισ. ευρώ, με στόχο να δανειστεί συνολικά ποσό άνω των 1,6 δισ. ευρώ.
Από εκεί και πέρα, η δόση του Ιουνίου δεν έχει ακόμη σχηματοποιηθεί καθώς το τελικό πρόγραμμα θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα εντός του Μαΐου. Σύμφωνα με το μνημόνιο, η δόση του Ιουνίου θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς του ιδιώτες, ύψους 6,3 δισ. ευρώ, ή ένα σημαντικό τμήμα από αυτές.
Πρέπει επίσης να προστεθούν και τα 23 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για να εκταμιευθεί αυτό το ποσό απαιτείται ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα δεν θα πραγματοποιηθεί, έως ότου υπάρξει νέα κυβέρνηση έτοιμη να διαπραγματευθεί: "Η αντιπροσωπεία του Ταμείου θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο όταν η νέα κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τα νέα μέτρα μείωσης των δημοσίων δαπανών που έχουν ήδη συμφωνηθεί".
Με άλλα λόγια,τελειώνετε γρήγορα με τις διερευνητικές εντολές, για να συνεχίσουμε από το σημείο που σας είχαμε αφήσει με τις περικοπές και τα συναφή, για να μη χαλαρώσετε κιόλας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας