ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Να κοπούν κι άλλο οι μισθοί -ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα ζητά ο γερμανός Μορς της τρόικας...

Εκτύπωση E-mail
<>
01-04-2012 18:29:44
4

Η φτώχεια των Ελλήνων θα επιτρέψει τη φθηνή εξαγορά της δημόσιας περιουσίας και την αρπαγή του ιδιωτικού πλούτου, καθώς ο φτωχός και απελπισμένος πουλάει, όσο-όσο. Τα μέτρα επιδεινώνουν την οικονομία και φέρνουν νέα μείωση μισθών ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, με πτώση 30%-40% των αμοιβών άμεσα. Αλλά τη μείωση μισθών με στόχο δήθεν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας προβάλλει ο Ματίας Μορς, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην τρόικα, προαναγγέλλοντας περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, αμυντικές δαπάνες και μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο.

«Το πακέτο εργασιακών μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε η κυβέρνηση θα συμβάλει στη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά περίπου 15% στη συνολική περίοδο του προγράμματος» ανέφερε ο Ματίας Μορς.
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο αξιωματούχος χαρακτηρίζει «μονόδρομο» τη μείωση μισθών, λέγοντας πως το «ευρύ χάσμα ανταγωνιστικότητας» μεταξύ Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης έχει μειωθεί μεν τα δύο τελευταία χρόνια αλλά «η πρόοδος δεν είναι επαρκής».

Όσον αφορά το μέτωπο των δημοσιονομικών μέτρων, ο εαξιωματούχος ανέφερε πως καθώς «έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος των οριζόντιων περικοπών και δαπανών», η εξοικονόμηση θα γίνει με «καλά στοχευμένες δαπάνες» μετά από συνολική αξιολόγηση των δαπανών.

Η αξιολόγηση αυτή, εξήγησε, επικεντρώνεται στις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο, σημειώνει, που «να διατηρείται η θεμελιώδης κοινωνική προστασία», τις αμυντικές δαπάνες, και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, η οποία θα «εκπληρώνει την αποστολή της με λιγότερο προσωπικό».

Επιπλέον, ο Μορς σημειώνει ότι «πρέπει να διευκρινιστεί ο ορθολογισμός» στις φαρμακευτικές δαπάνες, επιχειρησιακών δαπανών στα νοσοκομεία και επιδόματα πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας