ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η άρση της μονιμότητας στις δημόσιες επιχειρήσεις, σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες ζητάει η τροίκα.

Η άρση της μονιμότητας στις δημόσιες επιχειρήσεις, σε όλες τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, οι μειώσεις μισθών αλλά και ανατροπές στους κανονισμούς εργασίας είναι -σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους και της Καθημερινής- μεταξύ των απαιτήσεων της τρόικας, η οποία έρχεται σήμερα στη χώρα μας για να επανεκκινήσει τις συνομιλίες για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Όπως προκύπτει από τις τελευταίες συναντήσεις που είχε το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν εμμέσως πλην σαφώς και ζήτημα άρσης της ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Το κλιμάκιο της τρόικας αναφέρθηκε σε «αγκυλώσεις» που υπάρχουν στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες, ζητώντας αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο. Μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες- έγινε αναφορά σε ρυθμίσεις που ισχύουν σε τράπεζες, με βάση τις οποίες είναι δύσκολες οι απολύσεις.

Στις συναντήσεις τέθηκε και το θέμα των ωριμάνσεων και υπήρξε επιμονή για ρύθμιση που θα αποσαφηνίζει ότι μετά το πέρας του εξαμήνου από τη λήξη των συμβάσεων θα αλλάζουν πλήρως οι όροι των προσλήψεων.

Παράλληλα, το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς προχωρά ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για μία σειρά «καυτών» θεμάτων.
Ο στόχος της τρόικας είναι ένας: να τροποποιηθούν οι κανονισμοί εργασίας με τους οποίους ρυθμίζονται όχι μόνο οι μισθοί, αλλά και η αιτιολογία των απολύσεων, οι μεταθέσεις, τα επιδόματα .

Η γενική γραμματέας του υπουργείου, πάντως, επισήμανε ότι οι κανονισμοί βάσει νόμου έχουν μετατραπεί σε συμβάσεις και επομένως μόνο οι διοικήσεις που έχουν συνυπογράψει μπορούν να αναδιατάξουν τα όποια «προνόμια» διαθέτουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας