ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γλιτώσαμε τον Επίτροπο, έρχεται Επόπτης εκ Βρυξελλών!


Μπορεί να μην εγκατασταθεί Επίτροπος, όπως θέλει η Γερμανία, αλλά οι Βρυξέλλες δρομολογούν την τοποθέτηση στην Αθήνα τουλάχιστον ενός Επόπτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το επιτελείο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "Νέων", θα είναι μια ομάδα στα πρότυπα εκείνης του Μπομπ Τράα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία είναι εγκατεστημένη στην Αθήνα σχεδόν από την αρχή της εφαρμογής του Μνημονίου. Η Κομισιόν είχε μείνει πίσω στην ενημέρωση και την εποπτεία και τώρα σχεδιάζει να καλύψει το κενό, βασιζόμενη μάλιστα στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Η απόφαση προβλέπει την ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της Ελλάδας.

«Η Επιτροπή, σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους της στην τρόικας», σημειώνει η απόφαση, «θα συγκροτήσει για τη διάρκεια του προγράμματος επιτόπου εποπτική δύναμη συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής εθνικών εμπειρογνωμόνων, σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για την παροχή συμβουλών και συνδρομής ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Ετσι, προγραμματίζεται η τοποθέτηση στελέχους μεσαίας κατηγορίας, καθώς και τεσσάρων υπαλλήλων στην Αθήνα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είναι στελεχωμένη και η ομάδα του ΔΝΤ: επικεφαλής ο Μπομπ Τράα και τέσσερις υπάλληλοι υπό αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας