ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τελεσίγραφο από τέσσερις χώρες σε Αθήνα : Ζητούν απάντηση εντός 24 ωρών

Τελεσίγραφο σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλες πρόκειται να απευθύνουν τουλάχιστον τέσσερις κεντρικές χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Βέλγιο) προς την Ελλάδα αναφορικά με την οριστική επίλυση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι τέσσερις χώρες θα ζητήσουν τη σύγκλιση έκτακτης συνάντησης κορυφής των μελών της ευρωζώνης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής με αποκλειστικό ζήτημα το ελληνικό πρόβλημα και μάλιστα επιμένουν για μέγιστη  διορία 24 ωρών μέχρι να απαντήσει η Ελλάδα. .
Το θέμα συζητήθηκε και στο γεύμα που είχαν πριν από λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν με τον πρωθυπουργό Λουκά  Παπαδήμο να επαναλαμβάνει τις τρεις «κόκκινες γραμμές» (όχι στη μείωση κατώτατου μισθού, όχι στη μείωση του 13ου και 14ου και όχι στο σχέδιο περί επιτροπείας της δημοσιονομικής πολιτικής) όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών.
Οι «τέσσερις» φαίνονται αποφασισμένοι να βάλουν στο τραπέζι όλα τα ανοιχτά καυτά ελληνικά ζητήματα και να «τελειώνουν» με την Ελλάδα όπως χαρακτηριστικά λέγεται στις Βρυξέλλες.
Σήμερα οι Financial Times επικαλούνται έγγραφα σύμφωνα με τα οποία γίνονται προετοιμασίες ώστε να γίνει μια μίνι - σύνοδος, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα, ώστε να συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα, τα νέα μέτρα, ενδεχομένως η επιτροπεία, αλλά και το PSI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας