ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Rom προσπάθησαν να απελευθερώσουν ομόφυλό τους από το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου


Επεισόδια προκάλεσαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Σεπτεμβρίου, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου, τουλάχιστον εκατό τσιγγάνοι, ζητώντας την απελευθέρωση ομοφύλου τους, που είχε συλληφθεί, νωρίτερα, για ληστεία, στα Άνω Λιόσια. Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά την καταδίωξη του ληστή, στις τσιγγανοκρατούμενες συνοικίες του Ζεφυρίου, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ και ένας του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, από πέτρες που πέταξαν θερμοκέφαλοι. 

Για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και μεγάλο αριθμό μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙΑΣ. 'Επί τόπου έσπευσε αμέσως και ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Αττικής Χρήστος Γούλας. Γύρω στις 4 το απόγευμα, οι τσιγγάνοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, ενώ η αστυνομική δύναμη θα παρέμενε στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι την ολοκλήρωση της προανάκρισης. 

Το περιστατικό έρχεται, μόλις, μια ημέρα μετά τη συγκέντρωση των μαζικών φορέων και των κατοίκων του Ζεφυρίου, με θέμα την καταπολέμηση της παραβατικότητας, που προέρχεται από την πλευρά των τσιγγάνικης καταγωγής κατοίκων του Ζεφυρίου και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον υπόλοιπο πληθυσμό της πόλης.


Η Δημοτική Σύμβουλος Φυλής και πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


''Η απάντηση στον Δήμαρχο Φυλής κ. Μπουραϊμη και στην τοποθέτηση που έκανε στην χθεσινή συγκέντρωση για την παραβατικότητα δόθηκε από τα ίδια τα γεγονότα σήμερα.
Όσο και να θέλουν κάποιοι να στρουθοκαμηλίσουν είτε από άγνοια, είτε από πρόθεση και να ωραιοποιήσουν μια κατάσταση, μη δεχόμενοι την πραγματικότητα, τόσο η οδυνηρή αλήθεια θα ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Ζεφυρίου και κατ επέκταση τους κατοίκους του Νέου Δήμου Φυλής.
Καλούμε για ακόμη μια φορά την Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής για την Παραβατικότητα.''

Οργή Λαού για την παραβατικότητα των τσιγγάνων στο Ζεφύρι

O κόσμος στο Ζεφύρι είναι εξοργισμένος και αυτό φάνηκε από τις τοποθετήσεις, αλλά και τις αποδοκιμασίες του...
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, αλλά και από επισήμους, ανάμεσα στους οποίους, η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης, η πρώην Δήμαρχος Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο Βουλευτής Θανάσης Μπούρας, οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και άλλοι
                  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ


Οργή και αγανάκτηση επικράτησε στη συζήτηση για την παραβατικότητα, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πελοποννησίων. 


Οι πάνω από τριακόσιοι κάτοικοι του Ζεφυρίου, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, εξαιτίας της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μερίδας τσιγγάνων, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τη σωματική τους ακεραιότητα και καθιστά αφόρητη την κοινωνική συμβίωση, εξαιτίας της τέλεσης αδικημάτων όπως η οπλοφορία και οπλοχρησία, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, οι κλοπές και οι διαρρήξεις, οι απειλές και η χρήση βίας, οι συνεχείς παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας η αυθαίρετη δόμηση και οι υγειονομικές παραβάσεις. 


Σε πολλές περιπτώσεις διέκοψαν τους ομιλητές για να καταλογίσουν, εξοργισμένοι, ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της χώρας την τελευταία δεκαπενταετία, αλλά και στους Δημάρχους της αντίστοιχης περιόδου, κατηγορώντας τους, συλλήβδην, για πελατειακή πολιτική. Σκληρή επίθεση έκαναν και στην Αστυνομία, την οποία κατηγόρησαν δημόσια για ανεκτικότητα και χρηματισμό, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους παριστάμενους διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου. 


Ορισμένοι από τους κατοίκους δεν αρκέστηκαν στις καταγγελίες, αλλά ζήτησαν την αυτοοργάνωση των πολιτών, προκειμένου, να υπερασπισθούν μόνοι τη ζωή και την περιουσία τους. Την επικίνδυνη αυτή λογική της αυτοδικίας, που δείχνει να κερδίζει έδαφος στο Ζεφύρι, υιοθέτησαν, δημόσια, μερικοί από τους πιο μετριοπαθείς πολίτες, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν βλέπουν άλλη λύση, προκειμένου να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία τους. 


Το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι η δραστηριοποίηση του κόσμου πρέπει να αφυπνίσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, με ζητούμενο την εφαρμογή των νόμων στο Ζεφύρι, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που τους παραβαίνουν.

"Μη σας τρομοκρατούν, δεν μένει αφύλακτη η περιοχή", δήλωσε στους κατοίκους του Ζεφυρίου, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης
«Μην υποβαθμίζεις την περιοχή σου. Και στο Κολωνάκι να έμενες, μπορεί να σε έκλεβαν», απάντησε ο Δήμαρχος Φυλής στην κυρία που του κατήγγειλε ότι το σπίτι της έχει γίνει δύο φορές, στόχος διαρρήξεων
Για ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα έργων, που, μέσα από την ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής, θα συμβάλει στην κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης. 

Ο Δήμαρχος, ωστόσο, δεν δέχθηκε ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες στην περιοχή του Ζεφυρίου και υπερασπίστηκε τις αστυνομικές υπηρεσίες, λέγοντας ότι τα τμήματα Ασφαλείας και Τάξης προστατεύουν αποτελεσματικά τους πολίτες. 

"Μη σας τρομοκρατούν. Δεν μένει αφύλακτη η περιοχή. Κρατήσαμε στην περιοχή του Δήμου Φυλής τα Αστυνομικά Τμήματα Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μέχρι να μελετηθεί το πρόβλημα. 

Τη νύχτα υπάρχουν δύο περιπολικά στο δρόμο για την ασφάλεια των πολιτών. Δεν ξέρετε σε πόσα σπίτια έχει μπει τον τελευταίο καιρό η Αστυνομία και έχει κάνει συλλήψεις", πρόσθεσε και κατέληξε ως εξής, πριν αποχωρήσει, υπό τις αποδοκιμασίες ενός σημαντικού μέρους των παρευρεθέντων. 

"Δεν έχει μεγάλο πρόβλημα η περιοχή. Μην πανικοβάλλεσθε και μπαίνετε στη λογική του πανικού. Υποβαθμίζοντας την περιοχή υποβαθμίζετε την περιουσία σας". 

Φεύγοντας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, υποσσχέθηκε σε μια διαμαρτυρόμενη δημότισσα ότι θα επισκεφθεί το σπίτι της, προκειμένου να διαπιστώσει, εκ του σύνεγγυς, την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και απάντησε ως εξής σε άλλη δημότισσα, η οποία του κατήγγειλε ότι το σπίτι της, έχει γίνει, δύο φορές, στόχος διαρρήξεων. "Μην υποβαθμίζεις την περιοχή σου. Και στο Κολωνάκι να έμενες, μπορεί να σε έκλεβαν".(!!!!!)To ψήφισμα των μαζικών φορέων του Δήμου Φυλής και η απάντηση του Αττικάρχη της Ελληνικής ΑστυνομίαςΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  


ΠΡΟΣ:          Γραφείο Πρωθυπουργού
Κοινοποίηση: 
1.      Τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης 
2.      Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη 
3.      Τον Περιφερειάρχη Αττικής 
4.      Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
5.      Τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας 
6.      Τον Διευθυντή της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής 
7.      Το Διοικητή του Α.Τ Άνω Λιοσίων
8.      Το Διοικητή του Α.Τ Ζεφυρίου
9.      Τον Δήμαρχο Φυλής
10.    Τον Εισαγγελέα Αθηνών
11.    Βουλευτές Δυτικής Αττικής
12.    Μ.Μ.Ε.
13.    Παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φυλής

Θέμα: «Εφαρμογή των Νόμων για όλους τους πολίτες»
Με τη παρούσα αναφορά μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής και ιδιαίτερα στα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, σε σχέση με τη παραβατική συμπεριφορά των ROM και κυρίως για την αδυναμία του Αστυνομικού Τμήματος Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου να παρέμβει εφαρμόζοντας απλές διατάξεις του Νόμου προστατεύοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής  όπως έχει υποχρέωση, με αποτέλεσμα να έχει καταλυθεί στη περιοχή μας κάθε έννοια δικαίου, ασφάλειας και ήρεμης διαβίωσης.
ΣυγκεκριμέναΗ ηχορύπανση από αυτοκίνητα και  σπίτια που κατοικούν ROM όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας, η παραβίαση κάθε διάταξης αστυνομικής, υγειονομικής, κώδικα οδικής κυκλοφορίας, η συνεχής κατασκευή αυθαίρετων παραγκών και παραπηγμάτων, η διακίνηση ναρκωτικών, οι καταλήψεις δρόμων με αποκλεισμό της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων, οι οπλοχρησίες, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί ακόμα και μαθητών, οι κλοπές  κατά συρροή και σε καθημερινή σχεδόν βάση, η καταστροφή Δημοτικών κτιρίων & Σχολείων και τώρα τελευταία και οι παράνομες καταλήψεις σπιτιών , είναι καθημερινά φαινόμενα στη πόλη.
Το Αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων & Ζεφυρίου  δεν ενεργούν, ως οφείλουν, αφού στις κλήσεις των κατοίκων και στις καταγγελίες τους για διαπραττόμενα εγκλήματα αντί να ακολουθήσει τη διαδικασία που ο Νόμος προβλέπει (ήτοι άμεση παρέμβαση και συλλήψεις των παρανομούντων με την διαδικασία του αυτοφώρου) έχει φθάσει στο σημείο να απαντά στους καταγγέλλοντες ότι αδυνατεί να παρέμβει για διάφορους κάθε φορά λόγους. 
Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Αστυνομικό τμήμα, κατασκευάζονται παράγκες αυθαίρετα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των περιοίκων προς το Αστυνομικό Τμήμα, κανείς δεν παρεμβαίνει. Επίσης σημαντική προσπάθεια θα πρέπει να καταβληθεί και από την δίωξη Οικονομικού εγκλήματος, ώστε να διερευνηθούν τυχόν παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Κύριοι,
Ξέρουμε ότι γνωρίζετε τα θέματα- πλην όμως έως σήμερα δεν έχουμε δει ενδιαφέρον και οργανωμένη και συνεχή παρέμβαση ως άλλωστε επιβάλλετε εκ της θέσης σας να πράττετε. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Οι παράνομες ενέργειες και συμπεριφορές ατόμων ανηκόντων στη συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού έχει φθάσει στην αποκορύφωσή της. Οι ημέρες που έρχονται είναι κρίσιμες αφού η όχληση θα ενταθεί ακόμα περισσότερο λόγω του θέρους, όπως γίνεται άλλωστε πάντα. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι Θα πρέπει άμεσα να λάβετε μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί κοινωνική έκρηξη στη περιοχή με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Tην άμεση παρέμβασή σας, ούτως ώστε να εφαρμόζετε ο Νόμος για όλους καθώς επίσης και να αντιμετωπίσετε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο (οχήματα και έμψυχο δυναμικό) τις αδυναμίες που παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων  & Ζεφυρίου στην εκτέλεση του καθήκοντος προστασίας του 'Eλληνα Πολίτη και να δεσμευτείτε έγγραφος ότι δεν θα προβείτε όπως έντονα φημολογείται στην κατάργηση του Α. Τ. Ζεφυρίου. Mε δεδομένο ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατόν καλύτερο προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το μεγάλο αυτό πρόβλημα του Δήμου μας σας δηλώνουμε ότι στη προσπάθεια σας αυτή θα μας βρείτε όλους συμπαραστάτες.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας