ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα ο Σόιμπλε

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε και ο πρόεδρος των Βιομηχάνων Κάιτελ είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ανάπτυξης των ΑΠΕ στην Ελλάδα και της δυνατότητας που ανοίγεται για την τροφοδοσία της Ευρώπης με καθαρή ενέργεια προερχόμενη από την Ελλάδα.

Η απόφαση για την διακοπή λειτουργίας των Πυρηνικών εργοστασίων στην Γερμανία και η αναμενόμενη επέκταση σε όλη την Ευρώπη ανοίγει νέους ορίζοντες για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Ο συνδυασμός του ενδιαφέροντος των Γερμανών για τις ΑΠΕ και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας λόγω του μεγάλου Αιολικού δυναμικού και της μεγάλης ηλιοφάνειας, μπορούν να αποτελέσουν την λύση στο αναπτυξιακό πρόβλημα της Ελλάδος.

Την ίδια περίοδο σημαντικό έργο επιτελεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία με γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις αδειοδοτεί σε χρόνο ρεκόρ τις νέες επενδύσεις και συμβάλει σημαντικά στο να ανατραπεί το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΡΑΕ, κύριο Ν. Βασιλάκο η ΡΑΕ έχει ένα και μόνο στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, στην ανατροπή του επενδυτικού κλίματος και με αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια να χορηγεί με γρήγορες διαδικασίες τις απαραίτητες άδεις στους επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας