ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Από τους πλουσιότερους της Ευρώπης οι Έλληνες Βο(υ)λευτές...

Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές ενός βουλευτή σύμφωνα με τα στοιχεία του “Τύπου της Κυριακής” ανέρχονται σε 8.500 χιλιάδες ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί συνάδερφοί τους παίρνουν 4.000 ευρώ, οι Γερμανοί βουλευτές 7.668 ευρώ και οι πιο καλοπληρωμένοι είναι οι Ιταλοί βουλευτές με τις μηνιαίες τους απολαβές να φτάνουν τα 11.704 ευρώ.

Το ποσό αυτό βεβαίως, προσαυξάνεται, και μάλιστα σε αρκετά μεγάλο βαθμό, από τις συνεδριάσεις των ειδικών επιτροπών στις οποίες μετέχει ο κάθε βουλευτής. Έτσι, δεν είναι απορίας άξιον γιατί ξεσηκώθηκε τόσο μεγάλος θόρυβος από την στιγμή που ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πριν από λίγες ημέρες πως δεν θα εισπράττει το συγκεκριμένο ποσό που αναλογεί σε κάθε παρουσία του- συμμετοχή του στις επιτροπές των οποίων είναι μέλος, ενώ ενδεικτική του κλίματος είναι και η πρόταση του προέδρου της Βουλής, η οποία έγινε αποδεκτή για δραστική μείωση των χρηματικών ποσών των συγκεκριμένων α[αποζημιώσεων. Έτσι, δεν θα είναι διόλου παράδοξο, μολονότι στις συνεδριάσεις της Βουλής σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο αριθμός των εθνοπατέρων μας να είναι σημαντικά μειωμένος, εντούτοις στις συνεδριάσεις των επιτροπών να δίνουν παρόν, αφού με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να αντισταθμίζουν τα χρηματικά ποσά που «χάνουν» από τις περικοπές που έχουν αποφασισθεί.

Στο ποσό των 8.400 ευρώ θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό των 3.000 ευρώ για ανανέωση ηλεκτρονικού εξοπλισμού για βουλευτές που έχουν πάνω από μία θητεία, ενώ για τους βουλευτές της περιφέρειας προβλέπεται επίδομα ενοικίου ή πληρωμένο ξενοδοχείο της τάξεως των 1.000 ευρώ. Επιπλέον, οι βουλευτές της περιφέρειας που στην περιοχή στην οποία εκλέγονται υπάρχει αεροδρόμιο, δικαιούνται 104 αεροπορικά κουπόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας