ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πώς βρέθηκε η ΑΕΚ στο κλειστό γήπεδο της Ζωφριάς;

Είναι πλέον πραγματικότητα.

Εδώ και λίγες μέρες η επαγ-γελματική ομάδα μπάσκετ με την επωνυμία ΚΑΕ ΑΕΚ μετακόμισε από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού στο κλειστό γήπε-δο μπάσκετ της Ζωφριάς, ιδιοκτησίας του Δήμου Φυλής (πρώην Δήμος Άνω Λιοσίων).

Για το πώς η «άστεγη» Ανώνυμη Εταιρεία βρέθηκε να προπονείται και να αγωνίζεται σε γήπεδο περιουσίας του λαού των Άνω Λιοσίων είναι γνωστό στην πλειοψηφία των πολιτών (επιφυλάσσομαι να δημοσιεύσω συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα όταν και αν προκύψουν έμπρακτα στοιχεία) οι οποίοι βρίσκονται και πάλι στο ίδιο έργο θεατές, καθώς και στο παρελθόν η συγκεκριμένη ΚΑΕ είχε ξαναχρησιμοποιήσει ως έδρα της το κλειστό της Ζωφριάς, με αποτέλεσμα βανδαλισμούς στα γύρω σπίτια και αυτοκίνητα από οπαδούς της ομάδας και καταστροφές στο εσωτερικό του γηπέδου έπειτα από αγώνες.

Ποιος όμως θα μας απαντήσει τι είδους συμφωνία έγινε μεταξύ της νέας Δημοτικής αρχής και της ΚΑΕ ΑΕΚ για την παραχώρηση του γηπέδου;
Μήπως ο Δήμαρχος;
Μάλλον όχι, αφού σε ερώτηση σχετική με το θέμα, που του έθεσε Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 26/01, ο κ. Μπουραϊμης απαξίωσε να απαντήσει, λέγοντας πως αυτό, όπως και άλλα ερωτήματα που του τέθηκαν από την αντιπολίτευση, είναι χαμηλής σημασίας και άρα ανάξια απάντησης.
Με όλο το σεβασμό όμως κ. Δήμαρχε, αλλά εγώ, όχι μόνο με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου της Κοινότητας Άνω Λιοσίων, αλλά κυρίως ως πολίτης, θα ήθελα να γνωρίζω το πώς διαχειρίζεστε τη δημοτική περιουσία και αν οι δημότες θα έχουν οφέλη από τους χειρισμούς και τις πολιτικές σας.
Μέχρι τώρα πάντως, κύριοι της διοίκησης, το μόνο που καταφέρατε με την παραπάνω απόφασή σας είναι να στερήσετε ένα ιδανικό χώρο άθλησης από τα παιδιά των Άνω Λιοσίων, όπου υπό την αιγίδα του Δήμου θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άρτια προγράμματα μαζικού αθλητισμού και φυσικά συμπιέζεται αφόρητα το πρόγραμμα ωρών χρήσης του γηπέδου με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ώρες προπονήσεων από το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΔΑΣ Άνω Λιοσίων που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1, φέρνοντας συνεχώς τίτλους και διαφημίζοντας την περιοχή μας, καθώς και από τα χαμηλότερων ηλικιών τμήματα του ΔΑΣ μέχρι και τις ακαδημίες που αγωνίζονται και προπονούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

. Ποιος, αλήθεια, κ. Δήμαρχε μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των περίοικων και των περιουσιών τους σε περίπτωση επεισοδίων που θα προκληθούν από χούλιγκαν;

. Ποιος θα αποζημιώσει τυχόν φθορές του γηπέδου και των γύρω χώρων;

. Ποιο το όφελος οικονομικό ή κοινωνικό για το Δήμο της χρήσης του γηπέδου ως έδρα της ΑΕΚ;

. Μήπως γνωρίζετε τους λόγους (σίγουρα τους γνωρίζετε) που η συγκεκριμένη ομάδα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προηγούμενη έδρα της;
Θέτω ως απαραίτητο στοιχείο διαφάνειας της διοίκησης, κ. Δήμαρχε, άμεσα να ενημερώσετε με στοιχεία το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής και το Κοινοτικό Συμβούλιο Άνω Λιοσίων για τους λόγους της παραπάνω ενέργειάς σας, ώστε να πληροφορηθούν και οι πολίτες τις αιτίες των αποφάσεών σας.

Τέλος, σας θυμίζω κ. Δήμαρχε ότι η δημοτική περιουσία ανήκει στο λαό που πλήρωσε με τον ιδρώτα του για να αποκτηθεί και δεν είναι αντικείμενο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών ή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. 


Δημήτρης Ανυφαντάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Κοινότητας Άνω Λιοσίων
Εκπαιδευτικός Π.Ε. (Δάσκαλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας