ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τιμούν την ιστορία μας οι Αρκάδες (video και photos)


Ημέρα μνήμης ήταν η Κυριακή 6 Οκτώβρη για το Έθνος, με το σύλλογο Αρκάδων Φυλής να τιμά, σε μια εξαιρετική εκδήλωση, την επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς, ενός γεγονότος που ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τη μετέπειτα απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Σλάιτς, χορευτικά και ποιήματα έδωσαν μια άλλη νότα στη διαδικασία που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων και αποτέλεσε συνέχεια των εκπληκτικών ανάλογων παραστάσεων που μας έχουν χαρίσει οι Αρκάδες, κάτι που επεσήμανε και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Σάββας Σάββας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Με τον Γιώργο Πραχαλιά στην αφήγηση, το χορευτικό του Αχιλλέα Νταγιάντα και την εκπληκτική φωνή της Μύριαμ Μαρίνου, οι παρευρισκόμενοι έγιναν μάρτυρες αναβίωσης ιστορικών μαχών, όπως αυτή του Βαλτετσίου, των Δολιανών και της Γράνας, γεγονότα που σήμερα, 197 χρόνια μετά, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, που καλούνται να ανατρέψουν, όχι τους Οθωμανούς, αλλά τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της τρόικα…

Η ομιλία του Σάββα Σάββα
















Photostory:











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας