ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανοικτή επιστολή του Πέτρου Βιρβίλη - Πολλά τα… θέματα στο συγκοινωνιακό


Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο του Δήμου Φυλής έστειλε ο οικονομολόγος και μέλος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ», Πέτρος Βιρβίλης, με την οποία θίγει ένα από τα πιο σημαντικά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του καλλικρατικού δήμου Φυλής, αυτό της συγκοινωνίας. Αναλυτικά η επιστολή:

"Κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή ενός περιστατικού με λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Α που είχα, σας απευθύνω αυτή την επιστολή για να τονίσω την πλήρη ανυπαρξία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου σε θέματα αστικής συγκοινωνίας της περιοχής μας και επίλυσης των προβλημάτων της.

Ασφαλώς και δεν έχετε αντιληφθεί την κατάσταση των Λεωφορείων που εξυπηρετούν τις γραμμές του Δήμου μας, γιατί πιστεύω ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει εσείς και οι συνεργάτες σας Αστικό Λεωφορείο ποτέ σας.

1. Τα λεωφορεία που χρησιμοποιεί ο Ο.Α.Σ.Α, θεωρώ επιλεκτικά στις γραμμές μας, είναι όλα παμπάλαια, βρώμικα, ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και δεν απέχουν πολύ από οχήματα μεταφοράς ζώων.

2. Οι οδηγοί των Λεωφορείων οδηγούν επικίνδυνα και πολλές φορές δεν εκτελούν διαδρομές ειδικά στο Ζεφύρι, επειδή ενοχλούνται από τους αθίγγανους.

3. Σπασμένες στάσεις λεωφορείων δίπλα στα σκουπίδια.

4. Συνδημότες διαμαρτύρονται γιατί δεν υπάρχει αστική εξυπηρέτηση με το νεκροταφείο της πόλης. Τα προβλήματα συνεχίζονται και με την συγκοινωνία σταθερής τροχιάς, το τρένο του Προαστιακού. Ο σταθμός είναι βρώμικος και άθλιος, δεν υπάρχει ρολόι που να ενημερώνει τα δρομολόγια και την ώρα στους επιβάτες, οι κυλιόμενες σκάλες τις περισσότερες φορές δεν λειτουργούν. Πρέπει να μαντέψεις πιο τρένο πηγαίνει που. Τα τρένα της γραμμής Λιόσια Πειραιά, όποτε λειτουργεί η γραμμή, θυμίζουν τρένα της μαύρης γραμμής του Λονδίνου. Τέτοια τρένα έχει εντάξει η Λονδρέζικη εταιρεία για να μετακινεί την πλέμπα της πόλης τους. Θεωρείτε τους κατοίκους των Άνω Λιοσίων πλέμπα;

Σπεύσατε όμως φυσικά, να εκμεταλλευτείτε την δημιουργία προαστιακού σταθμού στο Ζεφύρι, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ήταν απαίτηση και έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, όπως απαίτηση της ήταν να μη χωριστεί ο Δήμος στα δύο και υποχρέωσαν την Αττική Οδό να διέλθει υπόγεια. Η Δημοτική αρχή των Άνω Λιοσίων κοιμόταν όρθια και τώρα η Ζοφριά είναι αποξενωμένη. Δεν υπάρχει πουθενά στα όρια του Δήμου οργανωμένη πιάτσα ΤΑΞΙ. Ούτε και στον προαστιακό.

Θα μπορούσα να συνεχίσω αναφέροντας πάμπολλα άλλα προβλήματα, αλλά δεν θέλω να κουράσω άλλο τους συνδημότες που θα διαβάσουν την επιστολή μου. Είμαι βέβαιος, ότι θα καταλήξει στον «κάλαθο των αχρήστων» γιατί περίτρανα, η Δημοτική Αρχή και η αξιωματική Αντιπολίτευση, αποδεικνύεστε καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων και παντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει και τα πιο απλά προβλήματα του Δήμου. Δημοτικά συμβούλια που φωνασκείτε και τσακώνεστε ξεδιάντροπα σαν να είστε άνθρωποι της νύχτας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας