ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Όργιο μίζας και παράνομου πλουτισμού στους Δήμους. Άραγε θα γίνει κάποτε η πολυπόθητη κάθαρση;

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν τις επόμενες μέρες τα ονόματα αιρετών αρχόντων και υπευθύνων τεχνικών υπηρεσιών στους οποίους θα απαγγελθούν κατηγορίες επειδή, όπως έδειξε πολύμηνη έρευνα του ΣΔΟΕ, έμπαιναν εκατομμύρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ακόμα και αν οι υπηρεσίες του δήμου τους δεν είχαν ούτε ένα σακί... τσιμέντο για να στρώσουν ένα πεζοδρόμιο!
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, περίπου 500 δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι έργων, καθώς και οι υπεύθυνοι τεχνικών υπηρεσιών των δήμων θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο καθώς, κάποιοι από αυτούς, χτίζανε ακόμα και τις βίλες τους με... υλικά των δήμων! «Με δύο εκσκαφείς, 5 εργάτες και 3 σακιά άμμο, κάποιοι παντελόνιαζαν 500.000 ευρώ» λέει στέλεχος του υπουργείου που γνωρίζει τα αποτελέσματα των ελέγχων

Με εντολή εισαγγελέα άνοιξαν χιλιάδες τραπεζικοί λογαριασμοί δημάρχων και αντιδημάρχων μικρών και μεγάλων δήμων, ακόμα και προέδρων τοπικών διαμερισμάτων. Με αντιμισθία της τάξεως των 27.000 ευρώ που έπαιρναν το χρόνο, το ΣΔΟΕ βρίσκει ότι έμπαιναν εμβάσματα στους λογαριασμούς τους, ύψους 500.000 ευρώ και άνω. Για κάποιους αποκαλύφθηκαν στην κατοχή τους έσοδα από επιχειρηματικές αμοιβές ή εταιρικά μερίδια από κατασκευαστικές εταιρίες.

Το ΣΔΟΕ ερεύνησε και βρήκε ποιοι είχαν -φανερά ή κρυφά- οποιαδήποτε επενδυτική σχέση με τις εταιρίες αυτές που έπαιρναν τις δουλειές, ή αν υποκρύπτονται άλλες υπόγειες συναλλαγές. Δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις μάλιστα όπου ο αντιδήμαρχος έργων είναι στην πραγματικότητα και ο... μεγαλοεργολάβος του δήμου.

Για παράδειγμα, αντιδήμαρχος που μετέχει σε κατασκευαστική φέρεται να έδινε τις δουλειές σε συνεργάτη και πρώην υπάλληλό του, και πολλά από τα έργα του δήμου να έχουν γίνει με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και τους υπαλλήλους του αντιδημάρχου. Λεφτά μόνο για μίζες Στο ΣΔΟΕ μιλάνε για μεγάλη μπίζνα και ρεμούλες που είχαν στηθεί εδώ και δεκαετίες, γύρω από τη βιομηχανία παραγωγής τοπικών έργων στη χώρα μας.

Οι «ράμπο» έχουν στοιχεία για να «δέσουν» υποθέσεις που δείχνουν υπερτιμολογήσεις, αναθέσεις έργων σε ημετέρους και λεφτά κάτω από το τραπέζι. «Το χειρότερο είναι πως ενώ οι υπεύθυνοι παραγγέλνανε τεράστιες ποσότητες που δεν δικαιολογούνται από το μέγεθος του δήμου, οι τεχνικές υπηρεσίες τους είχαν διαρκώς έλλειψη από υλικά!», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που παρακολουθεί την πορεία των ερευνών.

 Η έρευνα ξεκίνησε από τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των αιρετών αρχόντων, αλλά γρήγορα εστιάστηκε στους αντιδημάρχους που είχαν στις αρμοδιότητές τους την παραγγελία έργων και υλικών, ύστερα και από καταγγελίες για το πώς «παίζονται» οι διαγωνισμοί σε τοπικό επίπεδο. Όπως αποκαλύπτεται, εργολάβοι-«φαντάσματα», «κουμπάροι» αλλά ακόμα και πολιτικά «βύσματα» φαίνεται πως λυμαίνονταν εδώ και δεκαετίες το χώρο των τεχνικών έργων των δήμων. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

 1. Ας μαζευτούμε όλοι μαζί στο διαδικτυο λοιπόν και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του "πόθεν έσχες για όλους ", είναι το μοναδικό αίτημα που θα μας ΕΝΩΣΕΙ όλους

  Το κίνημα των αγανακτισμένων στην χώρα μας, που είναι μια αυθόρμητη αμφισβήτηση στο αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα και στην κλεπτοκρατία χρειάζεται μια έξυπνη αυτοδιαχείριση από τους συμμετέχοντες για να φέρει θετικά αποτελέσματα αλλαγών..

  Δεν είναι έξυπνη διαχείριση μόνον οι μούντζες και οι διαμαρτυρίες στις πλατείες.

  Δεν είναι έξυπνη διαχείριση μόνον η γενική καταγγελία κατά των μέτρων και να παραμείνει έτσι η δημόσια σπατάλη που μας οδήγησε ως εδώ.

  Εμείς οι αγανακτισμένοι πρέπει να γνωρίζουμε τι θέλουμε ..Να μην συγχέουμε την επιδίωξη για τιμωρία του πολιτικού συστήματος, με την αυτοτιμωρία μας.. και προπαντός να μην δίνουμε άλλοθι σε μια μεγάλη μερίδα ..κηφήνων του δημοσίου και αρπακτικών που κατέκλεψαν το κράτος ..και μας οδήγησαν ουσιαστικά στο μνημόνιο.

  Το Μνημόνιο που είναι τελικά το αποτέλεσμα του προβλήματος και όχι η πρωταρχική αιτία.

  Η έξυπνη διαχείριση της οργής και της αγανάκτησης είναι να κτυπηθεί μέσα από την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών το κακό στην ρίζα του.

  Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα με την κοινωνική πίεση για θεσμικές παρεμβάσεις. Με την πραγματική συμμετοχική δημοκρατία και την εφαρμογή «το πόθεν έσχες για όλους»

  Τα 50.000.000 πχ των αποκρατικοποιήσεων θα μπορούσαν να βρεθούν εαν η κοινωνία πίεζε συστηματικά να εφαρμοστεί το πόθεν έσχες σε όλους εκείνους τους κρατικούς λειτουργούς που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν σε καμιά περίπτωση τον πλουτισμό τους με το μισθό τους και είναι προφανές ότι έκαναν μεγάλες ακίνητες περιουσίες μέσω της διαφθοράς και των προμηθειών του δημοσίου.

  Το νομικό οπλοστάσιο υπάρχει και μπορεί να αναδειχθεί η σχετική τεκμηρίωση. Αυτό που λείπει είναι το εποπτικό σώμα ελέγχου από την ίδια την κοινωνία και όχι μόνον από δημοσίους υπαλλήλους. Το γνωρίζουμε άλλωστε Κόρακας Κορακιού μάτι δεν βγάζει. Χρειάζεται να δημιουργηθούν κοινότητες και ομάδες ελέγχου στο διαδίκτυο από την ίδια την κοινωνία για να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτή την δουλειά ούτε από τα κόμματα ουτε από την τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Οι λεγόμενες ανεξάρτητες αρχές θα κάνουν πολύ καλύτερα την δουλειά τους όταν κι αυτές ελέγχονται από τους πολίτες..

  Ας μαζευτούμε όλοι μαζί στο διαδικτυο λοιπόν και να απαιτήσουμε την εφαρμογή του το πόθεν έσχες για όλους σαν το μοναδικό αίτημα που θα μας ΕΝΩΝΕΙ όλους γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άρθρο της «ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ» 22/12/2010 με Θέμα «Η έκθεση ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα της Διοίκησης του Δήμου» από τον Χρήστο Παππού σχετικά με την εταιρεία Ραδιοφωνίας του «Ξένιου» .
  Ο σώφρων φίλος συνδημότης που στηρίζει την παράταξη μας ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ διαβάζοντας αυτό το άρθρο, αναρωτιέται για τρία πράγματα.
  1. Εσείς κ. Μπουραίμη και η Διοίκησή σας τι έκανε αυτά τα δύο χρόνια για να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή;
  2. Η Εισαγγελία ο ΣΔΟΕ το ΑΣΕΠ αυτές οι υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης που πρέπει να δρουν για το συμφέρον των πολιτών, τι έχουν κάνει μέχρι τώρα;
  3. Με τι μούτρα έρχονται και ζητούν συνεργασία από την παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» η παράταξη του κ. Χρήστου Παππού και σε προσωπικό επίπεδο προεκλογικά ο κ. Μπουραίμης;
  Όχι κύριοι, να απευθυνθείτε πρώτα στη Ελληνική Δικαιοσύνη και αν σας αποδώσει πίσω στην κοινωνία “λευκές περιστερές” τότε να συζητήσουμε και με τους δυο σας σε ποια βάση συνεργασίας μπορούμε να κινηθούμε. Για να δείτε το άρθρο. http://doxthi.gr/topika/anw-liosia/968-qq-----------

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας