ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Aυτά είναι τα τρία ονόματα που σβήστηκαν απο την λίστα Λαγκάρντ (Έγγραφα)Όπως αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα που παραδόθηκε στη Βουλή η  νέα λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει 2.062 αρχεία, ενώ η προηγούμενη 2.059 αρχεία. Τα ονόματα που φέρεται να έχουν διαγραφεί από τη λίστα που είχαν αρχικά στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι:
Ροσσόνης Ανδρέας, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Παπακωνσταντίνου,
Σικιαρίδης Συμεών, Σικιαρίδη Παπακωνσταντίνου Ελένη. 
Επίσης υπάρχει ένας ακόμη λογαριασμός με δικαιούχο μόνο τον Σικιαρίδη Συμεών. Τόσο η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Να θυμίσουμε πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα τρία πρόσωπα που έλειπαν από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, να σχετίζονται με λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την εξαδέλφη του Ελένη, κόρη του προδικτατορικού στελέχους της Ενωσης Κέντρου και μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών των κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και των συζύγων τόσο της ίδιας όσο και της αδελφής της Μαρίνας, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρόσονη οι οποίοι φέρονται να σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο ελβετικό παράρτημα της HSBC.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο πρώτος υπουργός που ήρθε σε επαφή με την λίστα. Όπως ο ίδιος ανέφερε στην επιτροπή της βουλής ζήτησε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ να γίνει έλεγχος σε κάποια ονόματα.

Στη συνέχεια όπως είχε πει ο πρώην υπουργός έκανε αντίγραφο της λίστας το οποίο παρέδωσε στον Ιωάννης Διώτη που είχε αναλάβει επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Το πρωτότυπο της λίστας όπως είπε ο πρώην υπουργός δεν γνωρίζει που βρίσκεται. Το είχε δώσει για φύλαξη στο γραφείο του, αλλά χάθηκε.

Οι πληροφορίες πάντως ότι “λείπουν” από την πρωτότυπη λίστα τα στοιχεία για τα ονόματα που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό δεν αποδεικνύουν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει σχέση με λογαριασμούς στην Ελβετία ή τα ποσά που περιλαμβάνονται σε αυτούς. Δημιουργείται ωστόσο μείζον ζήτημα από τη στιγμή που ο ίδιος υπήρξε ο βασικός χειριστής της και ταυτόχρονα πολλά ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν στην αφαίρεση των στοιχείων αυτών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες. Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με επίσημη δήλωσή του από την Ολλανδία αναφέρει:

Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις Γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας