ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απέφυγαν τις εξηγήσεις σύζυγοι και κόρες στελεχών της κυβέρνησης

Απέφυγαν προς το παρόν να δώσουν εξηγήσεις στον πρόεδρο του ΔΣΑ για τις θέσεις που απολαμβάνουν στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο η σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αλλά και η κόρη του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου.
Αν και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις τόσο η κ. Θεοδώρα Βαγενά-Βρούτση όσο και η κ. Βαρβάρα Μέργου, δεν εμφανίστηκαν, αλλά με δικαστικό επιμελητή ειδοποίησαν τον πρόεδρο των ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλο ότι έχουν ανυπέρβλητο κώλυμα για να προσέλθουν, ζητώντας να οριστεί νέα ημερομηνία.

Έτσι, ο κ. Αδαμόπουλος τις κάλεσε για δεύτερη φορά, και το ραντεβού τους καθορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Η μόνη τελικά που εμφανίστηκε, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας ήταν η δικηγόρος Μάρθα Καβαθά, η οποία είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις καθώς παράλληλα κατέχει και άλλη έμμισθη θέση στο δημόσιο, κάτι που είναι ασυμβίβαστο.

Η κ. Καβαθά…τυχαίνει να είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ανεξάρτητη διοικητική Αρχή) και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αναλάβει ταυτόχρονα και, δεύτερη, έμμισθη θέση δίπλα στον κ. Στουρνάρα ως σύμβουλος του. Επί μία ώρα έδινε εξηγήσεις η Καβαθά ενώ πλέον θα πρέπει να καταθέσει και υπόμνημα προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση.

Η δικηγόρος Θεοδώρα Βαγενά, σύζυγος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση επικαλούμενη ανυπέρβλητο κώλυμα που «δεν μπορεί να υπερβεί» δεν προσήλθε στο Δικηγορικό Σύλλογο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη σύμβαση έμμισθης εντολής που έχει συνάψει με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α), από το 2004. Η πρόσληψή της μάλιστα έγινε όταν ο κ. Βρούτσης ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας.

Ο κ. Αδαμόπουλος ζήτησε από τη σύζυγο του υπουργού Εργασίας να δώσει εξηγήσεις «σχετικά με την προσήκουσα άσκηση του λειτουργήματος του δικηγόρου εκ μέρους της» αλλά και να προσκομίσει τη σύμβαση της στο ΔΣΑ. Η δικηγόρος πάντως με το δικαστικό επιμελητή κοινοποίησε την επίμαχη σύμβαση ενώ παράλληλα θα πρέπει να εμφανιστεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ την ερχόμενη Δευτέρα. Τότε, είναι υποχρεωμένη να προσέλθει και η δικηγόρος Βερβάρα Μέργου, κόρη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, η οποία και αυτή έχει κληθεί από τον Αδαμόπουλο για εξηγήσεις. Αιτία, οι διαδοχικοί διορισμοί της σε θέσεις δημοσίων οργανισμών τις οποίες μάλιστα εγκαταλείπει για να μεταπηδήσει στην επόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας