ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εφεδρεία και μετά απόλυση για 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους το 2013


Ένα βήμα πριν από την απόλυση θα βρεθούν στις αρχές του 2013 περίπου 5.000 υπάλληλοι σε Δήμους και Περιφέρειες καθώς τα νέα μέτρα ύψους 11,6 δισ. προβλέπουν ένα κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Δήμων. 

Στα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, και πρέπει να παρουσιάσει στην Τρόικα τις επόμενες ημέρες, περιλαμβάνεται και η εξοικονόμηση 104 εκατ. ευρώ από δαπάνες των ΟΤΑ.Από αυτά, 18 εκατ. ευρώ προβλέπονται να προέλθουν από καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των Δήμων ενώ τα υπόλοιπα 86 εκατ. ευρώ από το μαχαίρι στις μισθολογικές δαπάνες. Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», οι παραπάνω περικοπές θα οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα περίπου 5.000 υπαλλήλους που εργάζονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Ειδικότερα, υποψήφιοι για να τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι οι εξής υπάλληλοι:

Όσοι εργάζονται στις περίπου 800 δημοτικές επιχειρήσεις που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

Όσοι εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, σε νομικά πρόσωπα δημοσίων δικαίου των Δήμων, των οποίων οι θέσεις θα καταργηθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη με την αναθεώρηση των οργανωτικών δομών των ΟΤΑ από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Task Force του κ. Ράιχενμπαχ. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ο επανασχεδιασμός των οργανογραμμάτων, θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, στην οποία θα μπουν και οι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων.

Όσοι αξιολογηθούν αρνητικά ή η θέση τους έχει καταργηθεί θα τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο. Θα λαμβάνουν το 75% του μισθούς τους και μετά από 12 μήνες θα απολύονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας