ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Γιατί δεν προωθείται η πάμφθηνη καλωδιακή τηλεόραση

Blog.gr Facebook

        Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στο Ολυμπιακό Χωριό είχε εγκατασταθεί ένα νέο σύστημα για την λήψη τηλεοπτικού σήματος το οποίο το ονομάζανε « καλωδιακή τηλεόραση» και ερχόταν στο διαμέρισμα μέσο ενός καλωδίου του ΟΤΕ οπότε δεν ήταν απαραίτητη ούτε η κεραία η κάποιο δορυφορικό πιάτο, αλλά ούτε και αποκωδικοποιητής για κάποια συνδρομή η κάτι διαφορετικό.
Με αυτό το σύστημα υπήρχε η δυνατότητα λήψης όλων των τηλεοπτικών καναλιών του πλανήτη, περίπου 700.000 που εκπέμπουν μέσω δορυφόρων.
Το κόστος εγκατάστασης του είναι όσο το κόστος ενός καλωδίου του ΟΤΕ από το ΚΑΦΑΟ έως την κατοικία, δηλαδή περίπου 50 ευρώ.
Από εκεί και πέρα ο κάθε πολίτης επιλέγει μια γκάμα καναλιών που επιθυμεί να συνδέεται και πληρώνει αντίστοιχα ένα χαμηλό τίμημα στον ΟΤΕ γιατί κάνει χρήση στα δίκτυα του.
Σήμερα αντί να εφαρμόσουν το σύστημα της καλωδιακής τηλεόρασης που εφαρμόστηκε στο Ολυμπιακό Χωρίο το καταργήσανε επαναφέροντας την συμβατική τηλεόραση με τις κεραίες, συνδρομές στη NOVA , FILMNET, κλπ, ξεζουμίζοντας τον κόσμο σε καθημερινή βάση και μάλιστα υπέρ των ιδιωτών επιχειρηματιών, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες και αξιοποιώντας τα Κρατικά Μέσα ( δίκτυα του ΟΤΕ και δορυφόρο).
Με τους αποκωδικοποιητές έγινε μια αρπαχτή 400.000 εκατομμύρια ευρώ, και σε 20 μέρες θα γίνει μια ακόμα περίπου ίδια ως που τελικά θα αρπάξουν 1.000.000.000 δίς ευρώ οι επιτήδειοι.
Ξέχωρα από τις σταθερές αρπαχτές που γίνονται κάθε μήνα από τα συνδρομητικά κανάλια.
Σε χώρες προηγμένες όπως οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΟΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΟΥΙΔΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ κλπ τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες.
Η πλάκα είναι ότι όχι μόνο το υπάρχον σύστημα δεν καταργείται, δηλαδή η κεραία ενισχυτές , μίκτες, κλπ, αλλά προστίθεται και ένα ακόμα εξάρτημα για την βελτίωση του σήματος.
Μην ξεχνάμε ότι με μια καλή εγκατάσταση του συστήματος δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα της εικόνας.
Μπορεί κάποιος κυβερνητικός να μας απαντήσει γιατί δεν προοθείται η πάμφθηνη καλωδιακή τηλεόραση;
Μην ξεχνάμε την προπαγάνδα των γνωστών ΜΜΕ για την εξαγορά των αποκωδικοποιητών.λέτε να προσδοκούν σε όφελος;
Τρέξε "βλάκα" Έλληνα να προμηθευτείς τον αποκωδικοποιητή , δεν πρέπει να χάσεις την «έγκυρη» ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας