ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

H ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ καταγγέλει τις συνεχόμενες εγκληματικές συμπεριφορές των ΡΟΜΑ

Έχει περάσει σχεδόν έναμιση χρόνος από τότε που με πρωτοβουλία και ευθύνη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ήρθε προς συζήτηση το θέμα της εγκληματικής δραστηριότητας των ΡΟΜΑ.
Πέρα από τα μεγάλα σχέδια και τους ατελείωτους μονολόγους του Δημάρχου, συζήτηση να γίνεται, αποτέλεσμα μηδέν.

Σήμερα βρισκόμαστε ακόμη να συζητάμε, ενώ όποτε θέλουν οι ΡΟΜΑ να κλέψουν, να βανδαλίσουν, να προπηλακίσουν ή και να χτυπήσουν δημότες, το κάνουν με ευκολία και με τις αρχές, δημοτική ή κρατικές, να δηλώνουν απούσες και ανεπαρκείς.

Πρόσφατο παράδειγμα, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της 21ης Μαϊου το μπαράζ των επιθέσεων κατά της περιουσίας Δημοτών στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου και αλλού.
Πρόσφατο αλλά και συνεχές παράδειγμα η καύση καλωδίων την νύχτα αλλά και την ημέρα, που κάνει την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της περιοχής μας αβάσταχτη.
Η δε συμπεριφορά τους στις περιοχές "γκέτο" του Αγ. Ιωάννη, της Λίμνης, της λεωφόρου Φυλής και του Αμαξοστασίου, συντηρούνται με ευθύνη της δημοτικής αρχής και προκαλεί πρόβλημα στην ελεύθερη μετακίνηση των δημοτών. Πολλές φορές δε η εγκληματική τους έξαρση δημιουργεί επισφάλειες ακόμη και για την σωματική ακεραιότητα δημοτών. 

Δηλώνουμε με έμφαση, ότι δεν μας απασχολεί η φυλετική ιδιαιτερότητα της κοινότητας των Ρομά. 

Αλλά δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι τόσο εμείς σαν Παράταξη, όσο και οι κάτοικοι των περιοχών που θίγονται από συμπεριφορές παραβατικές και εγκληματικές της κοινότητας των ΡΟΜΑ θα αγωνιστούμε σκληρά, από κοινού και μέχρι τέλους, για να αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα της ζωής μας!

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
• Προγραμματισμός συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και Προγραμματισμός συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών, και τώρα αλλά και αμέσως μόλις σχηματιστεί Κυβέρνηση
• Σύσταση Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας
• Στελέχωση του Α.Τ. Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου
• Φύλαξη των Δημοτικών και Δημόσιων Κτιρίων.
• Δημιουργία συνδέσμου Επικοινωνίας με πολιτιστικούς συλλόγους ROM που έχουν νόμιμη εκπροσώπηση. Η δημοτική αρχή αλλά και οι δικαστικές και κρατικές υπηρεσίες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα για να δοθεί λύση πριν συμβεί κάτι πολύ κακό.

Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και των υπολοίπων πολιτών…Το να βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ποτέ δεν ήταν, ούτε και τώρα είναι η λύση στα προβλήματά μας. 

Καλούμε την Δημοτική αρχή να εφαρμόσει τις αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. του Δήμου Φυλής αλλά και να επικαιροποιήσουμε αυτές τις αποφάσεις προς την κατεύθυνση της πρόληψης φαινομένων αλλά και καταστολής εάν χρειάζεται, σε ένα εκ νέου Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά πολύ σύντομα. Γιατί φοβούμαστε πως οι εξελίξεις θα μας προλάβουν για ακόμη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας