ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Έλληνες ψηφοφόροι προς ξένους δανειστές: "Αλλάξτε επειγόντως πολιτική"!

Εκτύπωση E-mail
<>
05-05-2012 09:03:10
16
Image
«Αλλάξτε επειγόντως πολιτική!» είναι το σαφές μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου θα αποτελέσει εκ των πραγμάτων καταλύτη διεργασιών. Ήδη στην ατζέντα έχει μπει το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ στο παρασκήνιο συζητούνται και τα πρώτα ονόματα για το νέο υπουργικό συμβούλιο.
Η τιμωρία του δικομματισμού, οι τεκτονικές αλλαγές που προοιωνίζονται στο πολιτικό σύστημα και η ενίσχυση και άλλων, "σκληρών" δυνάμεων, όπως εκτιμάται ότι θα γίνει με τη Χρυσή Αυγή, αποτελούν την πιο ξεκάθαρη προειδοποίηση μήνυμα προς την Ε.Ε. και τους υπόλοιπους δανειστές να αλλάξουν πολιτική.
Το «αλλάξτε πολιτική» της Ελλάδας βεβαίως θα αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία αν το ίδιο φωνάξουν και οι Γάλλοι εκλέγοντας τον Φρανσουά Ολάντ, κάτι που επίσης αναμένεται να συμβεί σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά.
Ήδη η Κομισιόν ζητεί από την ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα όσο είναι καιρός, ενώ τυχόν πολιτική ανανέωση στη Γαλλία ενισχύει τις ελπίδες για αλλαγή των συσχετισμών ώστε να αντιμετωπιστεί σε κάποιον βαθμό η γερμανική εμμονή αποκλειστικά στη δημοσιονομική ορθοδοξία.
Άλλωστε, σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα της Real News, στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα θα κορυφωθεί η συζήτηση για το δημοσιονομικό σύμφωνο, ενώ η Αθήνα διατηρεί σοβαρές ελπίδες να παραταθεί ο χρόνος εφαρμογής του μνημονίου κατά ένα χρόνο, κάτι που σε συνδυασμό με το PSI, θα δημιουργήσει κάπως καλύτερες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας