ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Υπ. Παιδείας προς υποσιτισμένους μαθητές: "Βολευτείτε μ' ένα... τοστάκι" Εκτύπωση E-mail
<>
29-03-2012 09:06:08
12
Image
Ένα πλήρες πρωινό γεύμα με γάλα, δημητριακά, μπισκότα, σάντουιτς, φρούτα, περίμεναν μαθητές, δάσκαλοι και γονείς να διανεμηθεί στα 18 σχολεία της Αττικής, όπως είχε προαναγγείλει από τα τέλη Ιανουρίου το υπουργείο Παιδείας ,με στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Τελικά αυτό που μοιράζεται στα παιδιά εδώ και δύο εβδομάδες είναι κάτι πιο «λάιτ»: ένα... τοστ (με μαύρο ψωμί) βραστή γαλοπούλα και τυρί γκούντα. Το διανέμει εταιρεία έπειτα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε. Το κολατσιό μάλιστα δεν θα διανέμεται σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, αλλά σε 10, αυτά που δεν είχαν κυλικεία. Η αλλαγή σχεδίων του υπουργείου ξάφνιασε όσους είχαν εμπλακεί στις συνεννοήσεις το προηγούμενο διάστημα: κυλικειάρχες, διευθυντές σχολείων, γονείς αλλά και δήμους.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι αποφασίστηκε τελικώς να γίνει η διανομή του τοστ αντί για το πρωινό γεύμα, επειδή αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία. «Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές». Ετσι, το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει φέτος έως τον Ιούνιο πιλοτικά στα σχολεία ΖΕΠ η διανομή τοστ και από την επόμενη χρονιά να επανεξεταστεί η στήριξη με άλλη μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας