ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: "Η Ελλάδα θα μας φέρει χρυσάφι"!

Η Ελλάδα περιγράφεται ως χώρα η οποία μπορεί εύκολα να ανθίσει οικονομικά και να υπάρξουν τεράστια χρυσοφόρα κέρδη για όποιον ελέγχει την οικονομία της καθώς, όπως σημειώνεται, σε εσωτερικό έγγραφο εργασίας που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Die Welt», οικονομολόγοι και επιχειρηματίες διαπιστώνουν σε όλους τους τομείς μεγάλη απόσταση από τις ανεπτυγμένες χώρες, άρα και μεγάλες προοπτικές για ανάπτυξη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, εάν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς της αγοράς εργασίας, της γραφειοκρατίας, των καρτέλ στα ελεύθερα επαγγέλματα, στους τομείς ενέργειας, μεταφορών και επικοινωνιών και στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, θα μπορούσε η ελληνική οικονομία εντός πέντε ετών να σημειώσει ανάπτυξη 8%.
Πάντως, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστική, λείπει η σχετική υποδομή, ενώ οι μεταρρυθμίσεις «δεν αποτελούν προτεραιότητα» για την Αθήνα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Φιλιπ Ρέσλερ πριν από λίγους μήνες στην Ελλάδα, η οποία, όπως επισημαίνεται, δεν είχε τα αποτελέσματα που θα ήθελε η γερμανική πλευρά.

«Η υλοποίηση από ελληνικής πλευράς παραμένει ανεπαρκής» σύμφωνα με την αξιολόγηση των συνεργατών του Γερμανού υπουργού, οι οποίοι αναφέρονται ενδεικτικά στην δημιουργία επενδυτικής τράπεζας στο πρότυπο της γερμανικής KfW, οι συζητήσεις για την οποία, όπως λένε, προχωρούν πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας