ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Εξετάσεις Ε.Βενιζέλου στο σημερινό Eurogroup με το ερώτημα "Πώς μπορούν οι άλλοι και όχι η Ελλάδα;"

Από εξετάσεις αναμένεται να περάσει o υπουργός Οικονομικών και η ομάδα που τον συνοδεύει στη συνεδρίαση του Εurogroup που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Το ελληνικό ζήτημα, υπ' αριθμό 1 στην ατζέντα των συζητήσεων πρέπει να κλείσει γρήγορα και πειστικά διότι οι υπόλοιποι 16 του ευρώ έχουν να συζητήσουν δύο φλέγοντα και πιεστικά θέματα: την αντίδραση της ΕΕ στις υποβαθμίσεις των οίκων, και το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο.

Τα δύο θέματα, όπως εξηγούσαν πηγές του Συμβουλίου την Παρασκευή, «κουμπώνουν με το θέμα του προσωρινού και μόνιμου μηχανισμού στήριξης του ευρώ». 

Αυτή τη φορά και υπό τον ούριο άνεμο που της προσδίδουν τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, η πλευρά της Ιταλίας θα πιέσει για «δραστικές λύσεις», όπως η αύξηση των κεφαλαίων του ESM.

Η Ιταλία τείνει να αποτελέσει «έναν νέο πόλο στην ευρωζώνη μετά από ανυπαρξία τριών τουλάχιστον ετών», σχολίαζε ανώτερος διπλωμάτης χώρας μέλους της ευρωζώνης που ενημέρωσε τον Τύπο προ ημερών.

Η εξέλιξη αυτή βεβαίως, είναι δίκοπο μαχαίρι για την Ελλάδα διότι όσο και αν μειώνεται η ισχύς του Βερολίνου, η Ιταλία αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι «τα προγράμματα δουλεύουν εκεί όπου εφαρμόζονται». 
Η φράση αυτή ακολουθεί την Ελλάδα σε κάθε αναφορά των στελεχών της Κομισιόν. 

Συνεργάτης του Όλι Ρεν, εκθείαζε την Παρασκευή τα αποτελέσματα και τα μέτρα που έλαβε η Κύπρος και η Ιρλανδία σχολιάζοντας «Πώς είναι δυνατόν να μπορούν όλοι οι άλλοι και η Ελλάδα όχι;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας