ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η

Η κυβέρνηση κατέληξε σχετικά με το περιβόητο τέλος ακινήτων σχετικά με το ποιοι δικαιούνται απαλλαγή αλλά και σε πόσες δόσεις αναμένεται να καταβληθεί.

Με εντολή των προϊσταμένων των κατά τόπους εφοριών θα μειώνεται το «χαράτσι» επί των ακινήτων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, ενώ η πληρωμή του φόρου το 2012 θα γίνει σε 5 ισόποσες δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σε περίπτωση που το ετήσιο τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών έχει υπολογιστεί λάθος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να το πληρώσουν κανονικά εφέτος και ο συμψηφισμός θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2012.

Η διαφορά του φόρου θα επιστραφεί στον φορολογούμενο με τον επόμενο λογαριασμό. Αυτό προβλέπεται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Επίσης στο Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν υπουργική απόφαση βάσει της οποίας θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα εισηγούνται κατά περίπτωση στον προϊστάμενο της εφορίας για το αν οι ιδιοκτήτες ακινήτων δικαιούνται μείωση του φόρου ή πλήρη απαλλαγή.

Οι τριμελείς επιτροπές κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελούνται μόνο από εφοριακούς και υπαλλήλους των Δήμων και αυτό διότι οι αστυνομικοί εξαιρέθηκαν από την εν λόγω διαδικασία.

Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία περιλαμβάνει κατεπείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και του Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2011 προβλέπεται ακόμη παράταση για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Το ποσό του χρέους μέχρι το οποίο μπορούν να εξαιρεθούν ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας