ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Παραβατικότητα στον Δήμο μας. Κάποιοι ξέχασαν τις αποφάσεις του Δ.Σ. Οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζητούν Προστασία και εφαρμογή των νόμων από όλους ''εις μάτην...''..

Η ανησυχητική αύξηση της παραβατικότητας, τον τελευταίο χρόνο κι αμέσως μετά την νίκη στις δημοτικές εκλογές, του συνδιασμού του κ. Μπουραϊμη, μας απασχολεί όλους.


Όχι μόνο εκείνους που μένουν κοντά σε ‘’επικίνδυνες περιοχές’’ όπως είναι οι ανατολικές γειτονιές - γκέτο, στο ρέμα - σύνορο της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου με τον Δήμο Αχαρνών, ή την περιοχή της Λίμνης, ή την περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα Άνω Λιόσια, αλλά όλους όσοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περιστατικά κλοπής στην γειτονιά μας, αγωνιώντας "μην έρθει και η σειρά μας"...

Η αυτοδικία εκ μέρους των πολιτών που απειλούνται όταν παραβιάζεται το σπίτι τους, δεν είναι επιθυμητή λύση για κανέναν και ασφαλώς δεν είναι απάντηση στην παραβατικότητα.

Η αδράνεια των αρχών όμως, και όχι μόνο των δημοτικών αλλά και των δικαστικών και κρατικών, κλείνει το μάτι σε τέτοιες συμπεριφορές.

Τα προβλήματα με τους ROM είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια.
Τα πολλά και μεγάλης έντασης κι έκτασης επεισόδια, που έχουν καταγραφεί όμως αυτόν τον χρόνο, απλά ήρθαν να δείξουν για ακόμα μια φορά,  πως αφήνοντάς τα άλυτα, μόνο έκρυθμες και κλιμακούμενες καταστάσεις μπορούν να δημιουργήσουν.

Στα σοβαρότερα αδικήματα, στα πάνω από 1500 περιστατικά που έχουν καταγραφεί αυτόν τον χρόνο, τα περισσότερα αφορούν σε:


1/Ληστείες και απόπειρες ληστείας 
2/Βιασμούς και απόπειρες βιασμού 
3/Ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας
4/Φθορές ξένης περιουσίας 
5/Καταστροφές κοινόχρηστων χώρων 
6/Καταστροφές - βανδαλισμούς δημοτικών και σχολικών κτιρίων
7/Διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών ουσιών
8/Ξυλοδαρμοί δημοτών
9/Καύσεις καλωδίων 
10/Κλοπές φρεατίων ομβρίων υδάτων

Ενώ δεν είναι υπερβολή να μιλήσουμε για ''σύσταση συμμορίας'' αφού τόσο η ακολουθία όσο και η ένταση των περιστατικών δείχνουν ''σύσταση συμμορίας''.

Συμμορίες τόσο από τον χώρο των RΟΜ όσο και από τους οικονομικούς μετανάστες από χώρες κυρίως της Ασίας, αφού η οικονομική δυσπραγία είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Ενώ ο συνδιασμός της ανικανότητας της Ελληνικής Πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Για το θέμα της Παραβατικότητας ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. ΣΑΒΒΑΣ Ι. ΣΑΒΒΑΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

''Στους πρώτους 8 μήνες λειτουργίας του νέου Καλλικρατικού Δήμου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νέος Δήμος Φυλής, έχει δώσει πάμπολλα δείγματα προβληματικής λειτουργίας λόγω διαρθρωτικών αδυναμιών,


ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ.


Η μη εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη στέρησε την απευθείας ενημέρωση της Διοίκησης για την κακοδιοίκηση που υπάρχει στον Δήμο.

Η περίφημη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για τον Δήμο μας, σημαίνει απλώς, αναρτήσεις προσκλήσεων και ΟΧΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ που έτσι κι αλλοιώς έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο για την Παραβατικότητα, όσο και για το θέμα της Διαχείρισης των απορριμάτων ...

Οι επιτροπές διαβούλευσης και τα τοπικά Συμβούλια, παρόλη την δουλειά που κάνουν, μένουν στην άκρη  και η μόνη πρόταση που έχει έρθει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι εισηγήσεις για τις ‘’Πολιτιστικές Εκδηλώσεις’’ γιατί δεν θα μπορούσαν να γίνουν αλλοιώς οι εκδηλώσεις. 
Αλλιώς και εκεί κάποιος θα ''καπέλωνε'' τις υπηρεσίες...

Τα αναφέρω αυτά, για να δείξω πως η Διοίκηση του Δήμου, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, να λύσουν τα θέματα που δημιουργούνται και απλά κωλλυσιεργούν.


Έχουν γίνει συμβούλια για τα θέματα παραβατικότητας και το Δ.Σ. έχει δεσμευτεί για λύσεις, έχει πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, που όμως παραμένουν στα συρτάρια κάποιων. ΓΙΑΤΙ;;;;

Γιατί οι διοικούντες,  αρέσκονται σε φανταχτερές και ακριβές εκδηλώσεις και πυροτεχνήματα, σε δύσκολες ώρες για την χώρα μας και κατ΄επέκταση του Δήμου μας.


Λησμονούν πως, μετά τα φώτα και τις λάμψεις η Πόλη αντιμετωπίζει ξανά τους εφιάλτες της.
Οι κάτοικοι αγωνιούν μόνοι και απροστάτευτοι, στις ορέξεις όσων θέλουν να παρανομήσουν εις βάρος τους. Και αυτό δυστυχώς πλέον, δεν είναι απλή υπόθεση.
Είναι μια σκληρή πραγματικότητα που καταγράφεται στα 1500 και πλέον περιστατικά που έχουν καταγραφεί εις βάρος δημοτών μας.
Και όποιος βγει στην πόλη και μιλήσει με τον κόσμο θα την δει, και θα δει μπροστά του, ολόκληρο το πρόβλημα.

Οι προτάσεις μας για την Παραβατικότητα, είναι συγκεκριμένες και κατατιθεμένες στο Δημοτικό Συμβούλιο, που με δική μας ευθύνη προκλήθηκε ήδη από τις αρχές του χρόνου, και δεν θα κουραστούμε να τις επαναλαμβάνουμε.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

• Προγραμματισμός συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα.
• Προγραμματισμός συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών.
• Απόφαση Δ.Σ για σύσταση Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας.
• Στελέχωση του Α.Τ. Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου και μη ένταξή τους στην ενοποίηση του Καλλικράτη λόγω των ιδιαιτεροτήτων του Δήμου.
• Έδρα της Δημοτικής Αστυνομίας στο Ζεφύρι και ενεργοποίηση του θεσμικού της ρόλου.
• Φύλαξη των Δημοτικών και Δημόσιων Κτιρίων.
• Δημιουργία συνδέσμου Επικοινωνίας με πολιτιστικούς συλλόγους ROM που έχουν νόμιμη εκπροσώπηση.


Η δημοτική αρχή αλλά και οι δικαστικές και κρατικές υπηρεσίες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα για να δοθεί λύση πριν συμβεί κάτι πολύ κακό. Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και των υπολοίπων πολιτών αφού αυτή η Δημοτική Αρχή, μέχρι τώρα ΜΟΝΟ τα δικαιώματα των ROM ξέρει.


Το να βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί ποτέ δεν ήταν, ούτε και τώρα είναι η λύση στα προβλήματά μας.''


Σ.Σ. Η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. έχει κληθεί να υποβάλει έως το τέλος του έτους μια Εθνική Στρατηγική για την ένταξη των ROM διευκρινίζοντας με ποιό τρόπο θα συμβάλλει στην επίτευξη συγκεκριμένων στρατηγικών στόχων όπως:

- Τη διασφάλιση ότι όλα τα παιδιά των Ρομά θα ολοκληρώνουν τουλάχιστον την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
- Τη γεφύρωση του χάσματος στον τομέα της απασχόλησης μεταξύ των ROM και των άλλων πολιτών.
- Την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλους τους ROM και τη μείωση της παιδικής θνησιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας