ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός Νόμος...

Όσο η Ισλανδία καταφέρνει και ξεφεύγει απο τα νύχια του ΔΝΤ και του Ευρώ, σώζοντας ΜΟΝΗ ΤΗΣ την οικονομία της, υποτιμώντας το νόμισμά της κατά 50%, (δεν χρειάστηκε τελικά τόσο, οπότε η υποβάθμιση σταμάτησε στο 30%) και αφήνοντας τις τράπεζες της να χρεοκοπήσουν κι αμέσως μετά τις κρατικοποίησε,  η Ελλάδα βυθίζεται στην ύφεση και την ανέχεια αλλά και την αηδία για την διαφθορά που διακατέχει μερίδα των επαγγελματιών παραγόντων του αθλητισμού. 

Είτε ο κόσμος είναι στο Σύνταγμα και διαμαρτύρεται ΉΣΥΧΑ, είτε είναι στις θάλασσες η στον καναπέ του σε απόγνωση η σε κατάθλιψη, οι Πολιτικοί μας συνεχίζουν να αναρωτιούνται πως θα ζήσουμε ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ και μας φορτώνουν θέλοντας η μη νέα βαρύτατα δάνεια με επαχθείς όρους. Καμία κουβέντα να ακολουθήσουμε το μοντέλο άλλων χωρών που ξέμπλεξαν μια ώρα νωρίτερα από ΔΝΤ και Δάνεια, ανέπτυξαν την χώρα τους με ίδια κεφάλαια βάζοντας πάνω από όλα τον κόσμο να δουλέψει να μπορεί να ζήσει την οικογένειά του.

Είναι πλέον δεδομένο πως το πρώτο μνημόνιο έφερε σε ''λιποθυμία έως θανάτου'' την οικονομία της χώρας, γιαυτό και θεωρήθηκε πως απέτυχε, αφού δεν μάζεψε έσοδα. Στην ίδια λογική είναι και το μεσοπρόθεσμο.
Θα τα πουλήσουν όλα, θα μειώσουν μισθούς και συντάξεις, και σε λίγους μήνες θα έχουμε ανάγκη τα δανεικά όπως ο εξαρτημένος έχει ανάγκη την δόση του. Το θέμα είναι ΠΡΙΝ μας κάνουν να ''ζήσουμε σαν χρήστες'' να φέρουμε την κουβέντα σε άλλο γήπεδο. 

ΧΩΡΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. 
ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΑΣ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.
ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ''ΓΙΑ ΤΟΥΝΕΛ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΕΣ.''
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!! ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ...

Παρ'όλα όσα προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ακόμα και σήμερα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων επιπλέον μέτρων.
Μετά το σοκ που προκάλεσε η ανακοίνωση των σκληρών μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ακόμα πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να συνέλθουν από τον "αρμαγεδώνα" νέων μέτρων, ενώ άλλοι προσπαθούν να υπολογίσουν τι θα χάσουν από τις τσέπες τους σε ετήσια βάση.

Εξασφαλίσαμε ολόκληρο τον εφαρμοστικό νόμο όπου μέσα περιλαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος, αλλά και μέτρα που δεν ανακοινώθηκαν, αλλά αναμένεται να τινάξουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών μία μόλις ημέρα μετά τα δυσβάστακτα μέτρα που ανακοίνωσε ήρθε και προκάλεσε σοκ, όταν δήλωσε πως δεν θα κάνει δήλωση ότι δεν θα ξανα-εισηγηθεί νέα μέτρα, γεγονός που τα αφήνει όλα ανοιχτά και για νέα μέτρα.

Αυτό έρχεται ως συνέχεια όσων είπε την Πέμπτη ανακοινώνοντας τα σκληρά φορολογικά μέτρα, όπου είχε πει οτι αν δεν αποδώσουν δεν αποκλείεται να λάβει και άλλα μέτρα. Επίσης, αυτό θεωρήθηκε ως ευθεία αιχμή για τον κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος είχε διαψευσει αρκετές φορές τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαστικά και άδικα, αλλά είπε επίσης ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. "Ακόμη και αυτά που ανακοίνωσα χθες είναι αποσπασματικά μέτρα, μέτρα ανάγκης", είπε.

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είπε ότι «μετά το 2015 μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στην ομάδα των φυσιολογικών ανεξάρτητων κρατών, βέβαια θα έχουμε ένα μεγάλο χρέος αλλά να ξαναβρεθεί μέσα στις αγορές. Πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε από τη στρούγγα, από τη μιζέρια και αυτές τις αδικίες που βλέπουμε πρέπει το ταχύτερο να τις διορθώσουμε.»

Τα κυριότερα σημεία του Νόμου:

• Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλα τα εισοδήματα από 1% έως 4%. Τα χρήματα θα καταβάλλονται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, που η κάθε μία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.

• Κατάργηση της έκπτωσης φόρου με αποδείξεις

• Αύξηση του ποσού των αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος για να είναι αφορολόγητο

• Μείωση της έκπτωσης φόρου στο 10% από το 20% για τους τόκους των δανείων για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ.

• Αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά μέσο όρο 70%.

• Επιβολή κλιμακωτής αντικειμενικής δαπάνης κατοικίας:
μέχρι 80 τ.μ. θα κοστίζει 40 ευρώ ανά τετραγωνικό
από 81 τ.μ. έως 120 τ.μ. 65 ευρώ 
από 121 τ.μ. έως 200 τ.μ. 110 ευρώ 
από 201 έως 300 τ.μ. 200 ευρώ 
από 300 τ.μ. και πάνω 400 ευρώ

• Επιβολή ετήσιου τέλους για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες:
400 ευρώ ετησίως για τις επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους.
500 ευρώ για επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους
300 ευρώ επιπλέον τέλος επιτηδεύματος στις περιπτώσεις λειτουργίας υποκαταστημάτων.
Εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, οι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες για τα πρώτα πέντε έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους, από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του

• Θέσπιση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους οργανισμών που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν και θα καταθέσουν αίτηση και πάλι μέσω ΑΣΕΠ, ενώ για 12 μήνες θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού τους.

• Επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργία ύψους 2% σε όλους τους μισθούς και τις αποχημιώσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου.

• Επιβολή Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης που θα παρακρατείται μηνιαία:

3% για συντάξεις από 300,01 ευρώ έως 350,00 ευρώ
4%
 για συντάξεις από 350,01 ευρώ έως 400,00 ευρώ
5% για συντάξεις από 400,01 ευρώ έως 450,00 ευρώ
6% για συντάξεις από 450,01 ευρώ έως 500,00 ευρώ
7% για συντάξεις από 500,01 ευρώ έως 550,00 ευρώ
8% για συντάξεις από 550,01 ευρώ έως 600,00 ευρώ
9% 
για συντάξεις από 600,01 ευρώ έως 650,00 ευρώ
10% για συντάξεις από 650,01 ευρώ και άνω

• Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας από έως 120 ευρώ

• Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας