ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Έλλειμμα Δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής

Για ακόμη μια φορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου, γίναμε μάρτυρες μιας άκρατης δημαγωγικής, χωρίς ουσία και με επικίνδυνες για τους Δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, κατάθεσης απόψεων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, που θα έπρεπε να ντρέπονται γι’ αυτές.

Επανέφεραν χωρίς λόγο, το ζήτημα της μετάδοσης μέσω του διαδικτίου των ανοικτών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ένα θέμα που λύθηκε με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που αποφαίνεται θετικά. 

Θα ήμουν άδικος αν δεν επεσήμαινα την φωτεινή εξαίρεση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργιάδη ο οποίος με άποψη και σοβαρότητα τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των μεταδόσεων.

Γιατί δεν θέλετε κύριοι τις ανοιχτές μεταδόσεις των συνεδριάσεων του Δ.Σ ;


Φοβάστε την Δημοκρατία;

Θεωρείται τις θεσμοθετημένες ανοιχτές συνελεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου των Δήμων, ιερότερες των συνελεύσεων της βουλής των Ελλήνων που είναι νυχθημερόν ανοιχτές μέσω των οπτικοακουστικών μέσων σε όλους τους Έλληνες πολίτες;

Δεν ντρέπεστε να εκφράζετε δημόσια απόψεις ότι θα πρέπει να υπάρξει «φιλτράρισμα» των εικόνων που βγαίνουν προς τα έξω;

Γιατί;

Για να μη χαλάσει η δημόσια εικόνα σας;

Την λογοκρισία τώρα την ονομάζουμε φιλτράρισμα;

Ανήκετε εσείς στην Δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ;

Την παράταξη, που έχω κάνει σημαία μου όλη μου την ζωή, γιατί είναι αυτή που έφερε τη πραγματική Δημοκρατία στη χώρα. Μετά από εποχές δύσκολες και σκοτεινές, για πρώτη φορά στη ζωή μας το 1981 αισθανθήκαμε ότι υπάρχει πολυφωνία και πραγματική ενημέρωση. 

Η ίδια παράταξη τώρα, με ριζοσπαστικά νομοθετήματα τολμά για άλλη μια φορά, να αλλάξει τη Δημόσια Διοίκηση και να φέρει την διαύγεια σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας ζωής. 
Η ανοιχτή μετάδοση των συνεδριάσεων υπηρετεί το όραμα του Πρωθυπουργού για συμμετοχική Δημοκρατία.

Μήπως λοιπόν ο πραγματικός λόγος της άρνησης, είναι ότι θα αποκαλυφθεί στους συνδημότες μας η γύμνια του λόγου σας και των θέσεων σας σαν συμβούλων, απέναντι σε έναν παντοδύναμο Δήμαρχο;
Κανείς από σας μέχρι τώρα δεν έχει αρθρώσει πολιτικό λόγο. Δεν έχει ακουστεί πρόταση από το στόμα σας. Και όταν αρχίζετε να ψελλίζετε σαν σχολιαρόπαιδα κάτι, σας διορθώνει και πάλι ο... ''δάσκαλος'', γιατί μάλλον φανήκατε αδιάβαστοι.

Ενοχλείστε που ακούγονται τα ποσά των δαπανών της διοίκησης σας, που με τι ευλογίες σας ψηφίζονται;

Γιατί όταν υπολογίζετε μια παρέλαση να κοστίσει 24000 ευρώ σε μια περίοδο που μειώνονται οι συντάξεις των 600 ευρώ και υπάρχουν συνδημότες μας που πεινάνε, πραγματικά κύριοι είστε αλλού. Όταν αποδέχεστε στο πόδι, έστω και τα προυπολογιστικά έξοδα των επιχορηγήσεων των νομικών προσώπων, χωρίς καμία πρότερη προετοιμασία «ούτε τον αριθμό των εργαζομένων δεν γνωρίζατε», κύριοι, εγκληματείτε.

Δεν έχετε καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα και δεν δείχνετε την απαραίτητη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. 

Ποια ήταν η αντίδραση σας στην καταγγελία ότι οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος της φυλής δεν πληρώνουν ύδρευση;

Είναι αυτά στοιχεία που συνθέτουν ευνομούμενη πολιτεία;

Υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων στο Δήμο μας και δεν αντιδράτε;

Φοράει κανένας από σας παντελόνια;

Δεν έχετε κύριοι ούτε όραμα ούτε στόχο. 
Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε ήταν να θέσετε όλους του συμβούλους και της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους και να συστήσετε ομάδες εργασίας με στόχο την μείωση των δαπανών του Δήμου και εξεύρεσης πηγών εσόδων, ώστε να ωφεληθεί η πραγματική οικονομία.

Αλλά εσείς κύριοι φοβάστε. 
Φοβάστε, ότι θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις σας για την διαχείριση των σκουπιδιών και τα σχέδια του Δημάρχου για τα εργοστάσια καύσης που μας ετοιμάζουν, σε πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που θα υπάρχει σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, η όποια αντίδραση σας, απέναντι στις μεταδόσεις αυτές μόνο ως εκ του πονηρού μπορεί να εκληφθεί.

Πέτρος Βιρβίλης - Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας