ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Κατάφεραν να "παγώσουν" το χαράτσι της ΔΕΗ! - Δεν τους έκοψαν το ρεύμα!


Φωτό: © Εθνος

Ο εκβιασμός του υπουργείου Οικονομικών και της ΔΕΗ "ή πληρώνετε το χαράτσι ακόμη κι αν έχουμε κάνει λάθος και μετά τα βρίσκουμε ή σας κόβουμε το ρεύμα" δεν πέρασε! Έστω και με προσωρινή διαταγή, ζευγάρι από την Καλαμάτα κατάφερε να μην του κόψουν το ρεύμα γιατί αρνήθηκε να πληρώσει το υπέρογκο τέλος ακινήτων που τους... έφτασε με το λογαριασμό της ΔΕΗ, το Νοέμβριο.

Με προσωρινή διαταγή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας ζήτησε από τη ΔΕΗ να μην τους κόψει το ρεύμα.

Και αυτό θα γίνει τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα (στις 28 Φεβρουαρίου) που κατέθεσε οικογένεια της Δήμητρας Διακουμέα και του Θεόδωρου Βαβαρούτσος από την Καλαμάτα, υποστηρίζοντας ότι τους είχαν χρεώσει περισσότερα τετραγωνικά και υψηλότερη τιμή ζώνης.

Η οικογένεια έχει καταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος και τα πάγια τέλη (δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΕΡΤ και ΦΠΑ), αλλά αρνήθηκε να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας, ύψους 2.235,60 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ένώ το τέλος έπρεπε να υπολογιστεί επί 162 τετραγωνικών, υπολογίστηκε σε επιφάνεια 243 τετραγωνικών. Και ενώ το σπίτι βρίσκεται σε περιοχή όπου η τιμή ζώνης έχει καθοριστεί στα 58 ευρώ, ο υπολογισμός του τέλους έγινε σε τιμή ζώνης 2.150 ευρώ! Έτσι, το χαράτσι έφτασε τα 2.235,60 ευρώ και η πρώτη δόση, που έπρεπε να καταβληθεί ως τις 15 Νοεμβρίου, ήταν 1.117,80 ευρώ, ενώ εκείνοι είχαν υπολογίσει να πληρώσουν συνολικά 558,90 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας