ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Με αφορμή το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκηση και για την οικονομική ανασυγκρότηση του Δήμου μας...

Διαφθορά, συναλλαγή, μίζα λέξεις που δυστυχώς έχουν γίνει καθημερινές. 
Η ζωή μας έχει συμφιλιωθεί τόσο πολύ με το άκουσμα τους, που λίγη εντύπωση μας προξενούν πια. Είναι γεγονός ότι στην περιοχή μας δεν μας απασχολούν ούτε το ανέβασμα αξιόλογων θεατρικών παραστάσεων ή η κυκλοφορία νέων κινηματογραφικών ταινιών. 
Δεν ενδιαφερόμαστε αν οι δρόμοι μας έχουν πεζοδρόμια, αν οι σχολικές αίθουσες θερμαίνονται και είναι καθαρές. 
Δεν ενδιαφερόμαστε αν υπάρχουν πινακίδες στους δρόμους με τις ονομασίες τους. Αν οι πλατείες μας βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. 
Το κτίριο του ΙΚΑ που έπρεπε να είναι κόσμημα, είναι άθλιο, προσφέροντας ελλιπείς υπηρεσίες.
Έχει διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό ο κοινωνικός ιστός της πόλης μας, που τρομάζω. Η αναζήτηση της εξασφάλισης ενός μεροκάματου μέσω μιας θέσης στο Δήμο έχει γίνει αυτοσκοπός για τους περισσότερους από τους συμπολίτες μας. 
Η συνήθεια τόσων ετών δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί από την μια μέρα στην άλλη. Βλέπετε, οι κρατούντες φρόντιζαν επιμελώς γι’ αυτό. Όλα αυτά τα χρόνια με τις δίμηνες συμβάσεις, κρατούσαν σε ομηρία κόσμο που τους εξασφάλιζε την επανεκλογή τους. 
Φυσικά ούτε συζήτηση για δυναμικές επενδύσεις, για παραγωγική αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου η για χρησιμοποίηση των αντισταθμιστικών οφειλών της χωματερής προς όφελος των Δημοτών. 
Ούτε συζήτηση για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων η άλλων πόρων που θα εξασφάλιζαν εργασία στους Δημότες μας.
Αντιπαραγωγικές και μόνο δαπάνες οι οποίες σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιεύσεις του τύπου ελέγχονται ως προς την νομιμότητα τους. Έχουν βυθίσει τον Δήμο στα χρέη και έχουν γίνει η αιτία που έμειναν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι που σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα του τύπου, χαρακτηρίζονται οι περισσότεροι, από την έκθεση των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ως «Παράνομα προσληφθέντες».
Τι πρέπει λοιπόν να γίνει τώρα;
Αρχικά η Δημοτική αρχή πρέπει να επανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της. Όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα να τιμωρηθούν επιτέλους.
Τα γεγονότα προκαλούν και προσκαλούν τον νέο Δημοτικό άρχοντα να κάνει πράξη αυτό που η πολιτική του παράταξη έχει κάνει σημαία. Διαφάνεια παντού.
Ξεκινώντας λοιπόν από την τελευταία πρόταση, θα πρέπει:
1. Nα Δημοσιευτούν αρχικά οι ελεγμένοι από ορκωτούς ελεγκτές Ισολογισμοί των τελευταίων ετών όλων των Δήμων και των εταιρειών τους που απαρτίζουν τον νέο Δήμο Φυλής με επεξηγήσεις των αιτιών που έχουν δημιουργήσει ελλείμματα.
2. Οι εκλεγμένοι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να αναρτήσουν στο Διαδύκτιο και στην Ιστοσελίδα του Δήμου την περιουσιακή τους κατάσταση μαζί με το πόθεν έσχες.
3. Με εργαλείο τον Καλλικράτη και τις καινοτομίες που εισάγει, να δημιουργηθεί ανεξάρτητη υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου που θα εξουσιοδοτείται να ζητά την άμεση επέμβαση του Εισαγγελέα όταν ανακαλύπτει ατασθαλίες.
4. Ο ισολογισμός και οι Οικονομικές καταστάσεις του Δήμου και των εταιρειών του, να ελέγχονται από Ορκωτούς ελεγκτές και να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου κάθε χρόνο.
5. Ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση των Οικονομικών Υπηρεσιών με εφαρμογή διπλογραφικού λογιστικού συστήματος E.R.P το οποίο θα συνδέει κεντρικά όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Θα εξασφαλίζει την άμεση κοστολόγηση των υπηρεσιών, καθώς επίσης και την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων που άλλωστε είναι υποχρεωτική η εφαρμογή τους.
6. Δημιουργία ομάδας οικονομικής διαβούλευσης με απώτερο στόχο την ανάπτυξη Πραγματικής οικονομίας στον Δήμο και την δημιουργία θέσεων εργασίας με προσέλκυση επενδύσεων και επενδυτών.
7. Σχεδιασμό, Εκπόνηση και εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων που θα αλαφρύνουν τους ασθενέστερους οικονομικά Δημότες.

Εμείς κύριε Δήμαρχε θα τολμούσαμε διότι για όλα αυτά είχαμε δεσμευτεί στους συνδημότες μας. Εσείς;

Για την Ενότητα Πολιτών
Βιρβίλης Πέτρος
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας