ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πως θα τους κοιτάξετε στα μάτια;


Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πριν από λίγες ημέρες, γεγονός που αν μη τι άλλο, δίνει αρκετή «τροφή» για σκέψη και προβληματισμό. Αλήθεια, ως τι βαθμό τελικά οι άνθρωποι που οφείλουν να προασπίσουν την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των νομίμων συμφερόντων των πολιτών των ευνομούμενων κοινωνιών, είναι σε θέση να κάνουν πράξη τις υποχρεώσεις τους;

Δεν θέλουμε να πάμε πολύ μακριά τη σκέψη μας. Απλά ας περιοριστούμε στα δρώμενα του τόπου μας και κατ’ επέκταση στα πεπραγμένα των ανθρώπων που κουμαντάρουν, σε τοπικό επίπεδο, τις ζωές μας, το μέλλον μας -και κυρίως- το αύριο των παιδιών μας.

Είναι γεγονός πως στον δοκιμασμένο από πολλές απόψεις Δήμο Φυλής, δεν διακρίνουμε προσπάθειες για ουσιαστική θωράκιση των συμφερόντων των δημοτών. Είτε αυτό λέγεται αναλγησία στο θέμα της παραβατικότητας, είτε αδιαφορία στο θέμα των σκουπιδιών και της υγείας μας, είτε, ακόμα χειρότερα, εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων με στόχο το πολιτικό όφελος.

Όλα αυτά μας κούρασαν. Τα συνεχιζόμενα «λάθη» μας εξουθένωσαν, η αδιάλειπτη αδυναμία επίλυσης σημαντικών προβλημάτων και η ανυπαρξία ουσιαστικών έργων και στοιχειωδών υποδομών, πλέον μας αποτελειώνουν. Με αφορμή μάλιστα το ξαφνικό «φινάλε» για το ταχυδρομείο του Ζεφυρίου, διαπιστώνουμε πως η «αποψίλωση» των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών του Δήμου μας, έχει φθάσει στο απροχώρητο!

Καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης δεν είχαμε. Καμία αιτιολόγηση. Και μιλάμε για μια πόλη, το Ζεφύρι, οι κάτοικοι του οποίου από την προσάρτησή του στον καλλικρατικό δήμο Φυλής και έπειτα, έχουν δει το Δημαρχείο, τα Ιατρεία του ΙΚΑ, αλλά και το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς να καταργούνται!

Τι μπορείτε να πείτε στους κατοίκους του Ζεφυρίου; Μπορείτε να τους κοιτάξετε στα μάτια και να ισχυριστείτε πως αυτά που κάνετε είναι υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων τους; Ή της βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους;

Σε μια περιοχή που ταλαιπωρείται χρόνια από τα γνωστά προβλήματα, κύριοι της διοίκησης, δεν προσθέτουμε νέους «μπελάδες», αλλά ανακουφίζουμε. Και εσείς προφανώς δεν μπορείτε να ανακουφίσετε κανέναν, πέραν αυτών που δουλεύουν για τα δικά σας συμφέροντα.

Όσο η «μαύρη» για τον τόπο περίοδος της διακυβέρνησής σας φθάνει προς το τέλος, τόσο τα δεκάδες προβλήματα στον τόπο μας σας «ξεγυμνώνουν», όλο και πιο πολύ. Αντοχές δεν υπάρχουν και αυτό που μένει, είναι να αφήσετε επιτέλους τις σφιχταγκαλιασμένες καρέκλες σας και να πάτε σπίτια σας, για να σταματήσετε να υποβαθμίζετε τον τόπο μας και τις ζωές μας.

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί οι τύποι Σάββα για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πως θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους ακόμη και με αθέμιτα μέσα. Το ότι έφυγε η Δ.Ο.Υ ουδόλως τους απασχόλησε το ότι έχουμε τη χειρότερη στάση του προαστιακού, άστο να πάει στο διάβολο τι έγινε, η κ. Δήμου στο ΖΕΦΥΡΙ, πανηγύρια με λαϊκούς τραγουδιστές μόνο ξέρει να στήνει! ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ στα πανηγύριο, παρέα με τους αρκουδιάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας