ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Προβλέπεται ΚΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου. Απάντηση καταπέλτης του Υπουργείου Εσωτερικών για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και την Διοίκηση του κ. Μπουραϊμη

Πρίν από λίγο καιρό μας είχε ζητηθεί από την Διοίκηση του Δήμου Φυλής να μην μεταδίδουμε τα Δημοτικά Συμβούλια επικαλούμενοι διάφορους λόγους, στο σύνολό τους γελοίους.

Μας είπαν πως έκαναν το ερώτημα και ακόμη περιμένουν την απάντηση του Υπουργείου.
Τους βοηθάμε όσο μπορούμε.  Κάναμε λοιπόν εμείς το ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και πήραμε την απάντηση καταπέλτη για την διοίκηση του κ. Μπουραϊμη που προσπάθησε να σταματήσει τις μεταδόσεις.
Παραθέτουμε την απάντηση του Υπουργείου:
alt
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η μόνη ασυμβίβαστη δύναμη.

Το αποδεικνύει στην καθημερινότητα, με την δυναμική συμμετοχή της στα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια. Προσπαθεί με ίδια μέσα να ενημερώσει τον κόσμο και να τον αφυπνίσει μπροστά στα δύσκολα που έρχονται για τον Δήμο μας.

Κάποιοι δεν ήθελαν και δεν θέλουν αυτή την ενημέρωση του κόσμου, δεν ήθελαν και δεν θέλουν να φτάνει στον κόσμο η φωνή του Δημοτικού Συμβουλίου και τα όσα διαδραματίζονται και προσπάθησαν να μας σταματήσουν.

Για τις μεταδόσεις των Δ.Σ. και την θετική απάντηση του Υπουργείου στο ερώτημά μας, ο Επικεφαλής της Παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Σάββας Ι. Σάββας έκανε την ακόλουθη δήλωση.
alt
''Η οnline μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, γίνεται χωρίς ο Δήμος να δαπανήσει ούτε 1 ευρώ.
Το σημαντικό γεγονός είναι ότι αλλάζει δραματικά την δυνατότητα των πολιτών να έχουν αφιλτράριστη πληροφορία για τα δημοτικά δρώμενα.
Επίσης είναι πλεονέκτημα τόσο της διοίκησης όσο και της αντιπολίτευσης καθώς έχει ίσους όρους προβολής.
Καιρός είναι οι σκιές, οι ψίθυροι και οι «ανώνυμες απόψεις» να δώσουν την θέση τους σε πολίτες που μπορούν να υπογράφουν την γνώμη τους σε δημόσια μέσα, στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε όλοι μεταξύ μας, ούτε είναι το ζητούμενο αυτό, αλλά πρέπει να καταργηθούν οι μεσάζοντες της δημόσιας πληροφορίας.

Από τον Πολίτη και την Αρχή στον Πολίτη και στην Αρχή απευθείας.
Σήμερα η τεχνολογία παρέχει τα «εργαλεία». Από την άλλη, αφενός η διαφάνεια των συμβουλίων και αφετέρου η επικοινωνιακή προσέγγιση των δήμων προς τους πολίτες επιβάλλει τέτοιες πρακτικές.

Άλλωστε και το Ελληνικό κοινοβούλιο παρέχει χρόνια τώρα, την μετάδοση εικόνας και ήχου προς τους πολίτες, ικανοποιώντας τη λαϊκή βούληση.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας