ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» στηρίζει την προσπάθεια ανέγερσης του ναού της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Ζεφύρι, η εκδήλωση του Συλλόγου ανέγερσης Παναγίας Γρηγορούσας. Φυσικά, το κύριο θέμα όπως αναμενόταν είχε να κάνει με την… πολυθρύλητη -όπως δυστυχώς έχει αναχθεί- αποπεράτωση του έργου, η οποία για την ώρα παραμένει στον «αέρα».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε, όπως κάθε χρόνο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών» κ. Σάββας Σάββας, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία ενίσχυσης τέτοιων προσπαθειών στις δύσκολες ημέρες που όλοι μας περνάμε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό κοινωνικό έργο των ανθρώπων που μέσω της εκκλησίας προετοιμάζουν τους νέους μας για την ένταξή τους στην κοινωνία.

«Αρχικά, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία και δημιουργικότητα. Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, είναι πως και παλαιότερα, ως νομαρχιακός σύμβουλος, αλλά και τώρα, έχω καταβάλλει αγώνα για να ενισχύσω την προσπάθεια που γίνεται για την ανέγερση του ιερού ναού της Παναγίας Γρηγορούσας, εδώ στο Ζεφύρι. Βοηθήσαμε, αλλά και θα βοηθήσουμε όλους όσους θέλουν να προχωρήσει αυτό το τόσο σημαντικό για την περιοχή έργο…» τόνισε αρχικά ο κ. Σάββας για να συνεχίσει:

«Σε μια εποχή που τα ατοπήματα του συστήματος διακυβέρνησης και οι εμφανείς δυσλειτουργίες και τα λάθη του νωθρού μας πολιτικού σκηνικού έχουν φέρει τον ελληνικό λαό μπροστά σε δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα, η ορθοδοξία και η πίστη μας είναι από τα τελευταία αναχώματα του πολιτισμού μας.

Σε μια περίοδο που έχει σημαδευτεί από τις μνημονιακές πολιτικές, εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα και να στηρίξουμε προσπάθειες και θεάρεστα έργα, όπως αυτό που επιτελείται εδώ. Εξάλλου, στις δύσκολες στιγμές ο Έλληνας προστρέχει στην εκκλησία και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει ποτέ να λησμονούμε.

Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας να αφιερώσω το κομμάτι μου στα παιδιά του κατηχητικού σχολείου, αλλά φυσικά και στους ανθρώπους που μεταλαμπαδεύουν στους νέους ανθρώπους τη γνώση, τα υψηλά ιδανικά και τις αξίες που θα διέπουν τις ζωές τους και θα θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία των βασικών πυλώνων της αυριανής κοινωνίας μας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας