ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΓΣΕΕ : "Εάν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον μεικτό μισθό των 750 ευρώ τότε δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στην ευρωζώνη"

"Εάν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον μεικτό μισθό των 750 ευρώ τότε δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στην ευρωζώνη", δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα για τη μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

«Εάν, προκειμένου να μην πτωχεύσει η χώρα, δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον κατώτατο μεικτό μισθό των 750 ευρώ, τότε δεν αξίζει να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ» είπε ο Γ.Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που να υιοθετεί τις απαιτήσεις της τρόικας και πως η Εθνική Συλλογική Σύμβαση αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τη ΓΣΕΕ.

Στο μεταξύ, αντίθετος με τις προτάσεις της τρόικας εμφανίστηκε την Πέμπτη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. «Πρέπει να αντισταθούμε στο κόψιμο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

Να υπερασπιστεί τον κατώτατο μισθό, δεσμεύτηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Λ.Παπαδήμο. 

Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για συνάντηση τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με στόχο «τη διαμόρφωση κοινών θέσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης», εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου.

Παράδειγμα προς μίμηση οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προιόντων.

Τελικά το παράδειγμα για την οικονομική ανόρθωση των ελληνικών επιχειρήσεων δεν θα μας το υποδείξουν οι Έλληνες πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές ούτε οι εκτός τόπου και χρόνου ειδικοί της ΤΡΟΙΚΑΣ που πιέζουν για μείωση των μισθών πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνουν Ινδία και θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Ασία και την Αφρική.

Τη λύση την βρήκαν οι ίδιοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες αγρότες και είναι η απλή και συνάμα μαγική λέξη… εξαγωγές. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είμαστε άχρηστοι ανίκανοι και μη παραγωγικοί η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Τεραστίας σημασία για τον ελληνικό οινοποιητικό τομέα συμφωνία υπέγραψαν συνεταιρισμό οινοποιών Νάουσας Vaeni με κινεζική εμπορική επιχείρηση κολοσσό για την εξαγωγή στην Κίνα 1,2-3,6 εκατ. φιαλών κρασιού ετησίως ή διαφορετικά 300 κοντέινερ το χρόνο. 

Επιπλέον της ποσότητας αυτή ο συνεταιρισμό θα εξάγει στην Κίνα και 55.000 φιάλες βιολογικό κρασί σε ειδικές τιμές (600 ευρώ η φιάλη δηλαδή έσοδα 33 εκατ. ευρώ το χρόνο μόνο από το βιολογικό κρασί) για τους εκλεκτούς πελάτες της κινεζικής εταιρείας. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Παλαιότερα ο συνεταιρισμός ήταν φέουδο των πολιτευτάδων, σήμερα είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, ένας ζωντανός οργανισμός με μεγάλες προοπτικές.

Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια με κουπί και όχι στα λόγια των πολιτικών».

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κατάφερε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη να προωθήσει τα προϊόντα που οι οινοποιοί παρήγαγαν στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. 

Όπως δηλώνει ο ίδιος «Όλα έγιναν με δικές μας προσπάθειες και πολύ κόπο. Στείλαμε εκπροσώπους στη μακρινή Κίνα, πήραμε μέρος σε εκθέσεις όπου προβάλαμε το προϊόν μας, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους και τώρα μπήκαμε σε καλό δρόμο. Μας κάλεσαν στην Κίνα, όπου μας απέδωσαν τιμές πρωθυπουργού. Στις συναντήσεις και στις δεξιώσεις ήρθαν σπουδαίοι επενδυτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οι άνθρωποι ξέρουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Υστερα από αυτά ταξίδεψε στη Νάουσα ο ίδιος πρόεδρος του ομίλου κολοσσού, που έδειξε
κατενθουσιασμένο».

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού δηλώνει ικανοποιημένος για την συμφωνία η οποία υπογράφηκε τον Οκτώβριο και επισημαίνει ότι «Σιγά σιγά θα μπορούμε να απορροφήσουμε την παραγωγή της γύρω περιοχής. Ισως και άλλων περιφερειών της Ελλάδας». 

Μετά από αυτήν την συμφωνία πιστεύει κανείς ότι οι Έλληνες είναι άχρηστοι και ζουν μόνο με δανεικά ή κάποιους τους συμφέρει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση ;

Η εξεταζόμενη κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού είναι θέμα τιμωρίας...

Απίστευτη κυνική ομολογία από τον διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γκίκα Χαρδούβελη ότι η εξεταζόμενη κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού θα προκαλέσει μεγαλύτερη ύφεση και ότι αυτό το γνωρίζουν οι δανειστές μας αλλά το ζητούν για να μας τιμωρήσουν που δεν ήμασταν μέχρι σήμερα σοβαροί.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης η Ελλάδα χρειάζεται πλέον πολλά χρήματα για να τα βγάλει πέρα. Επεσήμανε το θέμα της ανταλλαγής ομολόγων θα πρέπει να ολοκληρωθεί το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως επεσήμανε οι δανειστές θέλουν να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην χάσουν τα χρήματα τους. 

Αυτό όμως που προκαλεί την κοινή γνώμη και τον κάθε εργαζόμενο που έχει φτάσει στα όρια της φτώχιας είναι ότι η εξαφάνιση του 13ου και 14ου μισθού αποτελεί το μοχλό (ή αλλιώς το όργανο του οικονομικού παραδειγματισμού) των δανειστών μας για να δουν ότι οι Έλληνες έχουν σοβαρευτεί και βλέπουν πλέον τα προβλήματα στον τόπο.

Δυστυχώς αν αυτά που δήλωσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αληθεύουν εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δανειστές αλλά μάλλον με σαδιστές που θέλουν να στείλουν μέσω της Ελλάδας το μήνυμα τους σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Παπαδήμος: Κόψιμο 13ου & 14ου μισθού ή άτακτη χρεοκοπία το Μάρτιο

«Χωρίς την συμφωνία με την τρόικα και την παρεπόμενη χρηματοδότηση, η Ελλάδα τον Μάρτιο αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος στις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη με τους κοινωνικούς εταίρους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε διαδοχικά με τους προέδρους του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο, της ΓΣΕΒΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη.

Όπως τόνισε μεταξύ των άλλων κατά τη διάρκεια των επαφών του ο κ. Παπαδήμος, «από τις πράξεις και τις αποφάσεις μας κατά τις επόμενες εβδομάδες θα κριθούν τα πάντα», ενώ παράλληλα σημείωσε και πως οι επόμενοι τρεις μήνες και οι αμέσως επόμενες εβδομάδες θα είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος.

Διάλογος χωρίς κόκκινες γραμμές
Εν όψει αυτών, ο Πρωθυπουργός τόνισε προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι «δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε» και «δεν μπορούμε να ξεκινάμε το διάλογο από τη βάση δεδομένων και αμετακίνητων κεκτημένων, διότι αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα».

«Εάν δεν κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι τα άλλα κράτη της ΕΕ και οι διεθνείς οργανισμοί θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν μια χώρα που δεν προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματά της», είπε ο κ. Παπαδήμος και συμπλήρωσε πως «εάν αυτό συμβεί, εάν η χρηματοδότηση των εταίρων μας διακοπεί, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά τραγικές για τα εισοδήματα των εργαζομένων, και η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο».

«Πρέπει να δεχθούμε την μείωση εισοδημάτων»
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαδήμος, εάν θέλουμε να εξασφαλίσουμε τα πιο σημαντικά κεκτημένα της χώρας μας, «τότε πρέπει να δεχτούμε μια μείωση των εισοδημάτων βραχυπρόθεσμα, στο βαθμό που είναι αναγκαία για την ανάκτηση ανταγωνιστικότητας, και για την δημιουργία πρόσφορων συνθηκών για την αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας». 

Υπογράμμισε δε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, «και αφού θα έχουμε διασφαλίσει το θεμελιώδες πλαίσιο σταθερότητας, μπορούμε να προσδοκούμε βάσιμα μια μεσοπρόθεσμη αύξηση των εισοδημάτων, με τη βελτίωση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Θα χρειαστεί να δεχτούμε περιορισμένες θυσίες για να αποτρέψουμε μια καταστροφική έκβαση, να δώσουμε λίγα προκειμένου να μην χάσουμε τα πολλά».

Ανέφερε επίσης ο κ. Παπαδήμος ότι «αυτά δεν συνιστούν εκβιασμό, ούτε ψευδή διλήμματα, ούτε επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινής γνώμης, όπως ορισμένοι ενδεχομένως να σπεύσουν να πουν. Αυτά είναι χωρίς ωραιοποιήσεις η πραγματικότητα. Και οφείλω να εκθέσω ενώπιόν σας την πραγματική κατάσταση της χώρας, όσο οδυνηρή κι αν είναι η περιγραφή της».Με βάση αυτά, ο Πρωθυπουργός ζήτησε:- από τον επιχειρηματικό κλάδο, να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, με πνεύμα κοινωνικής ευθύνης και διασφάλισης θέσεων εργασίας και από τα συνδικάτα, να προσαρμόσουν τα αιτήματά τους σε αυτή την δύσκολη συγκυρία υψηλής ανεργίας, προστατεύοντας το αγαθό της κοινωνικής και εργασιακής ειρήνης, «που αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Εν όψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στα μέσα Ιανουαρίου, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι η συζήτηση θα εστιαστεί στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την τριετία 2012-15 και προσέθεσε ότι «από αυτήν εξαρτάται όχι μόνο η εφαρμογή της συμφωνίας μείωσης του χρέους, αλλά εξαρτάται πλήρως η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας».

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας ως μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και είπε ότι «δεν είναι συνάρτηση ενός μόνο παράγοντα. Εξαρτάται από το εργασιακό κόστος, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, το φορολογικό σύστημα, τη βελτίωση των υποδομών, την λειτουργία της δικαιοσύνης, την πάταξη της διαφθοράς, τα επίπεδα της παραγωγικότητας, την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών».

Προσέθεσε δε ότι σε όλους αυτούς τους τομείς «επιχειρούμε αλλαγές, ώστε αφενός να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των δυνάμεων που δρουν σήμερα στην οικονομία, και αφετέρου να προσελκυστούν νέες επενδύσεις, που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Δεν είναι μόνο το κόστος εργασίας καθοριστικός παράγοντας ανταγωνιστικότητας. Αλλά είναι και το κόστος εργασίας».

Πιέσεις για κατώτατο μισθό και ωριμάνσεις
Επιβεβαίωσε ο κ. Παπαδήμος ότι οι διεθνείς οργανισμοί και οι εταίροι έχουν θέσει σειρά θεμάτων προς επανεξέταση στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου, μεταξύ των οποίων ο ελάχιστος μισθός, ο 13ος - 14ος μισθός, οι αυτόματες ωριμάνσεις, που συνιστούν ετήσιες αυξήσεις ανεξάρτητες από την παραγωγικότητα και τις άλλες συνθήκες της οικονομίας, που οδηγούν σε σωρευτική διάβρωση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και διάφορες κανονιστικές ρυθμίσεις που επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα.

«Οι αποφάσεις που αφορούν συλλογικές συμβάσεις πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους όχι μόνο τα οφέλη για τους εργαζόμενους αλλά και τις επιπτώσεις για όσους δεν έχουν δουλειά», είπε ο κ. Παπαδήμος και συμπλήρωσε ότι μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι το πολύ μεγάλο ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων και των νέων ανέργων. «Το πρόβλημα αυτό συνδέεται με κανονιστικές ακαμψίες και δυσκολίες εισόδου στην αγορά εργασίας, συνδέεται επίσης με το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος της εργασίας», υπογράμμισε.

«Δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις»
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Πρωθυπουργός είπε ότι το χρονοδιάγραμμα του κοινωνικού διαλόγου είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και ότι οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρωθούν ως το τέλος του Ιανουαρίου. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για παρατεταμένες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος.

Ως προς το ευρύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα, σημείωσε ότι στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει η αποτίμηση των εταίρων για το αν μπορούν να εξακολουθούν να στηρίζουν την οικονομία μας. 

«Υπάρχει ισχυρός σκεπτικισμός ως προς την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με την έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Πρωθυπουργός και προσέθεσε ότι «εάν δεν κάνουμε σημαντικά βήματα, εάν δεν κερδίσουμε τις εντυπώσεις, η αξιολόγηση των εταίρων και της τρόικα δεν θα είναι θετική».

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πάρτι μίζας στο Δημόσιο!!!

Πάρτι μίζας στο Δημόσιο

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει δικαστική έρευνα το όργιο μίζας που είχε στηθεί από επιόρκους υπαλλήλους σε εφορίες και τελωνεία εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων.

Παράλληλα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε συνομιλία που είχε χθες με δημοσιογράφους, αφήνει αιχμές για συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας μεγάλων δήμων στο παραεμπόριο.

Η δικαστική έρευνα αποκαλύπτει τον «χειρουργικό» τρόπο με τον οποίο έκοβαν πρόστιμα μέσω της περαίωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα φοροδιαφυγήςαποτελεί η περίπτωση ανώνυμης εταιρείας που πλήρωσε για περαίωση εξαετίας μόνο 20.000 ευρώ όταν το προβλεπόμενο ποσό παράβασης υπολογιζόταν στα 620.000 ευρώ!


Εξίσου σημαντικές είναι οι καταγγελίες στις οποίες προβαίνει αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες «ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, εφοριακοί, τελωνιακοί και έμποροι πετρελαιοειδών αντιδρούν στην τοποθέτηση του ειδικού συστήματος μέτρησης εισροών- εκροών καυσίμων στις δεξαμενές των βενζινάδικων».

Με το εν λόγω σύστημα αντιμετωπίζεται σημαντικά η παράνομη διακίνηση βενζίνης και ντίζελ, η οποία στερεί στο Δημόσιο 500 εκατ. έως και 1 δισ ευρώ κάθε χρόνο.

Μάλιστα, από το ίδιο στέλεχος αναφέρεται πως η ΕΥΠ παρακολουθεί κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας μεγάλων δήμων και ερευνά αν εμπλέκονται σε παραεμπόριο.

Υπολογίζεται ότι η λαθραία διακίνηση παράνομων εμπορευμάτων κοστίζει φόρους 4,5 με 5 δις ευρώ ετησίως στο Δημόσιο.

Τέλος, η υψηλόβαθμη πηγή αποκαλύπτει τις διαφωνίες μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομικών για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών- εκροών καυσίμων, καθώς και την απροθυμία συνεργασίας του ΣΔΟΕ στο παραεμπόριο.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

3.000.000 οι φτωχοί Έλληνες!

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το 2011 θα πρέπει να προκαλέσουν αισθήματα ντροπής σε όσους κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία δύο χρόνια: 
Τρία εκατομμύρια Έλληνες, το μεγαλύτερο ποσοστό μετά τον Β'Π.Π. ζει σε συνθήκες φτώχειας, συνθήκες που επικράτησαν στην χώρα μετά το 2009!

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την Αρχή, το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 7.178 ευρώ ανά άτομο και σε 15.073 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Το μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα ανέρχεται σε 13.973,94 ευρώ και το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας σε 24.224,38 ευρώ. Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 868.597 και τα μέλη τους σε 2.204.800.

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 23% και είναι υψηλότερος κατά, περίπου, τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

Επιπλέον, ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται σε ποσοστό 21,3%, ενώ οι πολίτες που διαβιούν σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται με μερική απασχόληση φτάνουν τις 544.800, δηλαδή 60.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρσι.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Μέχρι το Μάρτιο μένουμε ή αποχωρούμε απ΄το ευρώ

Μέχρι το Μάρτιο μένουμε ή αποχωρούμε απ΄το ευρώ

«Είτε θα μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι μας, είτε θα αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρνώντας δεκαετίες πίσω», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Β. Ράπανος, μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 Σύμφωνα με τον κ. Β. Ράπανο, το πρώτο τρίμηνο του 2012 είναι καθοριστικό, καθώς θα κριθεί εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα αποχωρήσει από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με αποτέλεσμα, εάν συμβεί το δεύτερο, να γυρίσει 20-25 χρόνια πίσω.

Ο πρόεδρος της Εθνικής κάλεσε τον πολιτικό κόσμο σε στράτευση αναφορικά με την κρισιμότητας της νέας χρονιάς και κυρίως των τριών πρώτων μηνών, ενώ παράλληλα ζήτησε στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, τονίζοντας ότι οι ημέρες είναι κρίσιμες και όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικές προβολές σελίδας