Τελικά το παράδειγμα για την οικονομική ανόρθωση των ελληνικών επιχειρήσεων δεν θα μας το υποδείξουν οι Έλληνες πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές ούτε οι εκτός τόπου και χρόνου ειδικοί της ΤΡΟΙΚΑΣ που πιέζουν για μείωση των μισθών πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνουν Ινδία και θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε την Ασία και την Αφρική.
Τη λύση την βρήκαν οι ίδιοι οι Έλληνες επιχειρηματίες και πιο συγκεκριμένα οι Έλληνες αγρότες και είναι η απλή και συνάμα μαγική λέξη… εξαγωγές. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι είμαστε άχρηστοι ανίκανοι και μη παραγωγικοί η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
Τεραστίας σημασία για τον ελληνικό οινοποιητικό τομέα συμφωνία υπέγραψαν συνεταιρισμό οινοποιών Νάουσας Vaeni με κινεζική εμπορική επιχείρηση κολοσσό για την εξαγωγή στην Κίνα 1,2-3,6 εκατ. φιαλών κρασιού ετησίως ή διαφορετικά 300 κοντέινερ το χρόνο.
Επιπλέον της ποσότητας αυτή ο συνεταιρισμό θα εξάγει στην Κίνα και 55.000 φιάλες βιολογικό κρασί σε ειδικές τιμές (600 ευρώ η φιάλη δηλαδή έσοδα 33 εκατ. ευρώ το χρόνο μόνο από το βιολογικό κρασί) για τους εκλεκτούς πελάτες της κινεζικής εταιρείας.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Παλαιότερα ο συνεταιρισμός ήταν φέουδο των πολιτευτάδων, σήμερα είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά, ένας ζωντανός οργανισμός με μεγάλες προοπτικές.
Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια με κουπί και όχι στα λόγια των πολιτικών».
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κατάφερε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη να προωθήσει τα προϊόντα που οι οινοποιοί παρήγαγαν στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.
Όπως δηλώνει ο ίδιος «Όλα έγιναν με δικές μας προσπάθειες και πολύ κόπο. Στείλαμε εκπροσώπους στη μακρινή Κίνα, πήραμε μέρος σε εκθέσεις όπου προβάλαμε το προϊόν μας, κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους και τώρα μπήκαμε σε καλό δρόμο. Μας κάλεσαν στην Κίνα, όπου μας απέδωσαν τιμές πρωθυπουργού. Στις συναντήσεις και στις δεξιώσεις ήρθαν σπουδαίοι επενδυτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οι άνθρωποι ξέρουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Υστερα από αυτά ταξίδεψε στη Νάουσα ο ίδιος πρόεδρος του ομίλου κολοσσού, που έδειξε
κατενθουσιασμένο».
Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού δηλώνει ικανοποιημένος για την συμφωνία η οποία υπογράφηκε τον Οκτώβριο και επισημαίνει ότι «Σιγά σιγά θα μπορούμε να απορροφήσουμε την παραγωγή της γύρω περιοχής. Ισως και άλλων περιφερειών της Ελλάδας».
Μετά από αυτήν την συμφωνία πιστεύει κανείς ότι οι Έλληνες είναι άχρηστοι και ζουν μόνο με δανεικά ή κάποιους τους συμφέρει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση ;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου